Opozičný aktivista Navaľnyj prehral odvolanie ohľadne domáceho väzenia

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 06:30 • 2 min
Opozičný aktivista Navaľnyj prehral odvolanie ohľadne domáceho väzenia

MOSKVA - Moskovský mestský súd dnes potvrdil verdikt súdu nižšieho stupňa, podľa ktorého má byť protikorupčný aktivista a opozičný predstaviteľ Alexej Navaľnyj umiestnený do domáceho väzenia. Zo súdnej siene o tom informovala ruská agentúra RAPSI.

slovakia

left justify in out

Prokurátori presviedčali, že Navaľnyj, obvinený zo sprenevery, by mal byť izolovaný. Podľa ich slov totiž porušil sľub, že sa bude zdržiavať v Moskve, a takisto sa zúčastnil nepovoleného protestu v centre metropoly, kde podnecoval chaos a odporoval zatknutiu.
      

Okresný súd v Moskve vyhlásil rozsudok nad Navaľným koncom februára a nariadil mu domáce väzenie v súvislosti s prípadom sprenevery. Podľa súdneho nariadenia má Navaľnyj zakázané používať komunikačné prístroje vrátane internetu.
      

Navaľnyj a jeho brat Oleg sú obvinení v prípade sprenevery, ktorý sa týka kozmetickej spoločnosti Yves Rocher Vostok. Vyšetrovatelia bratov Navaľných obviňujú, že v kozmetickej spoločnosti spreneverili 26 miliónov rubľov (730.000 dolárov), ale tiež vyše štyri milióny rubľov (110.000 dolárov) zo spoločnosti Multidisciplinary Processing Company. Bratia sú obvinení takisto z prania peňazí vo výške 21 miliónov rubľov.
      

Alexej Navaľnyj už dostal podmienečný trest päť rokov v inom prípade - za spreneveru financií v štátnej drevárskej firme Kirovles.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies