Budúci srbský premiér sľubuje kľúčové štrukturálne reformy do polovice júla

NETKY.SK • 17 Marec 2014, 13:42 • 2 min
Budúci srbský premiér sľubuje kľúčové štrukturálne reformy do polovice júla

BELEHRAD - Budúci srbský premiér Aleksander Vučič dnes reportérom povedal, že očakáva schválenie kľúčových zákonov, vrátane pracovného zákonníka, zákonov o bankrote a privatizácii a zákona o stavebných povoleniach do konca júna alebo najneskôr do polovice júla.

slovakia

left justify in out

Vodca Srbskej pokrokovej strany (SNS), ktorá zvíťazila v nedeľňajších predčasných parlamentných voľbách a získala v nich jasnú väčšinu, tiež uviedol, že 29-ročný Lazar Krstič zostane - "pokiaľ ide o mňa" - ministrom financií. Informovala o tom agentúra Reuters.
      

"Budeme musieť reformovať niektoré verejné spoločnosti a... niektoré privatizovať, pretože nie sú konkurencieschopné," zdôraznil Vučič. "Musíme to urobiť veľmi rýchlo, ale som si istý, že to zvládneme."
      

Vučič povedal, že by chce mať zostavenú vládu do 1. mája.
      

Srbsko chce znížiť svoj rozpočtový deficit a verejný dlh a zabezpečiť si preventívne ďalšiu dohodu o pôžičke s Medzinárodným menovým fondom.
      

Vučič v nedeľu večer vo vysielaní verejnoprávneho rozhlasu a televízie Srbska (RTS) povedal, že hlavnou prioritou jeho budúcej vlády budú konsolidácia financií a štrukturálne reformy. A poznamenal, že hovoriť o zostavení vlády chce so všetkými, pretože "má skôr záujem o obsah ako o formu".
      

Nebude žiadne vyčkávanie, budem hovoriť s prezidentom Tomislavom Nikoličom a budem konzultovať s vodcami Socialistickej strany Srbska Ivicom Dačičom, Demokratickej strany Draganom Djilasom a Novej demokratickej strany Borisom Tadičom, citovala ho chorvátska agentúra Hina.
      

Vučič povedal, že Srbsko bude pokračovať na svojej európskej ceste a spolupracovať úzko s priateľmi vo svete, "s Rusmi, Američanmi a Číňanmi".
      

Zaviazal sa okrem toho zamedziť korupcii a prisľúbil, že jeho prioritou bude vyriešiť nezamestnanosť. "Môžem zaručiť, že skôr, ako uplynie polovica nášho mandátu, sa počet nezamestnaných dramaticky zníži, už teraz máme rad rozličných návrhov a iniciatív," vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies