LM: V Parku princov o potvrdenie štvrťfinále pre PSG

NETKY.SK • 11 Marec 2014, 12:45 • 2 min
LM: V Parku princov o potvrdenie štvrťfinále pre PSG

BRATISLAVA - Pred stredajším odvetným zápasom osemfinále futbalovej Ligy majstrov Paríž St. Germain (Fr.) - Bayer Leverkusen (Nem.) so začiatkom o 20.45 h.

slovakia

left justify in out

Futbalisti Paríža St. Germain sú iba krôčik od postupu do štvrťfinále Ligy majstrov (LM) 2013/2014. Asi nikto nepochybuje o tom, že úradujúci francúzsky šampión sa v konfrontácii s Bayerom Leverkusen kvalifikuje medzi elitnú osmičku tímov v tomto ročníku najprestížnejšej pohárovej klubovej súťaže na starom kontinente. Hráči PSG pred tromi týždňami 18. februára zvíťazili na nemeckej pôde hladko 4:0 a pred stredajšou odvetou v Parku princov majú všetky tromfy v rukách. Navyše, doma neprehrali v rámci európskych súťaží ostatných 27 duelov.

 

Jeden z autorov gólov pred tromi týždňami v Leverkusene bol aj striedajúci Yohan Cabaye, ktorý v 88. min spečatil jednoznačný triumf Parížanov. "Chceme pokračovať v nastúpenom víťaznom trende, v tejto sezóne sa nám mimoriadne darí. Hoci sme proti Bayeru vynikajúco zvládli prvý zápas, nesmieme sa uspokojiť. Naopak, musíme nastúpiť s vedomím, ako by bolo 0:0. Všetci vieme, že treba hrať naďalej obozretne, zodpovedne, s nasadením a naplno. Chceme potešiť našich priaznivcov a dokázať, že sme v tomto dvojstretnutí proti Bayeru boli jednoznačne lepším mužstvom. Osobne som šťastný, že som súčasťou PSG. Verím, že s týmto tímom vyhrám veľa trofejí," citovala oficiálna klubová stránka St. Germain slová 28-ročného stredopoliara Cabayeho. 

 

Tréner Laurent Blanc môže rátať so službami Edinsona Cavaniho, uruguajský útočník bol z osobných dôvodov v domovine, ale po návrate z Južnej Ameriky by už mal byť k dispozícii. Generálka na osemfinálovú odvetu LM Parížanom vyšla: v sobotňajšom ligovom dueli zdolali domácu Bastiu 3:0, keď dvakrát skóroval Argentínčan Ezequiel Lavezzi a raz švédsky bombardér Zlatan Ibrahimovič, s 10 gólmi druhý najlepší strelec tohtosezónnej edície Ligy majstrov. Tím PSG tróni na čele Ligue1 s osembodovým náskokom pred AS Monaco a je na najlepšej ceste vybojovať si titul. Ibrahimovič a spol. však chcú uspieť aj v Lige šampiónov, v uplynulom ročníku len zásluhou menšieho počtu gólov na súperovej pôde tesne stroskotali vo štvrťfinále na FC Barcelona (výsledky: 2:2 /d/, 1:1 /v/, pozn.). 

 

"Farmaceuti" z Leverkusenu po zdrvujúcej štvorgólovej prehre v prvom stretnutí nemajú čo stratiť, môžu iba prekvapiť. Musia sa však zaobísť bez stopéra z Bosny a Hercegoviny Emira Spahiča, ktorý videl v domácom dueli s PSG červenú kartu. "Určite je v našich silách podať lepší výkon, ako sme predviedli doma proti PSG. Pokúsime sa dosiahnuť priaznivý výsledok. Samozrejme, že to bude ťažké, vzhľadom na výsledok prvého duelu by bol postup futbalový zázrak. Napriek tomu chceme zahrať v Paríži dobre a napraviť si pošramotenú povesť," vyjadril sa pre uefa.com záložník Bayeru Sidney Sam. 

 

Jeho klubový spoluhráč Ömer Toprak sa ešte vrátil k prvej konfrontácii s francúzskym klubom. "Neboli sme dostatočne agresívni a dôrazní, inkasovali sme v 3. min a potom sa to s nami už viezlo. Urobili sme množstvo chýb a také mužstvo ako St. Germain to dokáže bez problémov využiť. Cestovať do Paríža za stavu 0:4 nie je dobré. V stredajšej odvete chceme všetkým ukázať, že máme dobrý tím a medzi elitných 16 mužstiev v Lige majstrov sme sa nedostali náhodou. Na trávnik musíme vybehnúť s chladnou hlavou a hrať úplne inak ako v prvom zápase," skonštatoval 24-ročný turecký reprezentant a obranca Bayeru. 

 

Futbalisti Leverkusenu v sobotňajšej ligovej generálke remizovali v 24. kole I. bundesligy na ihrisku Hannoveru 1:1. Gólovo sa presadil Gonzalo Castro, no domáci ešte v prvom polčase vyrovnali. Bayer, ktorý vedie z lavičky 40-ročný Fín Sami Hyypiä, figuruje v najvyššej nemeckej súťaži na 3. mieste: na lídra Bayern Mníchov však má 24-bodové manko, na druhú Borussiu Dortmund štvorbodový odstup. 

 

Odvetný osemfinálový zápas Ligy majstrov Paríž St. Germain - Bayer Leverkusen má v stredu večer výkop o 20.45 h, hlavným rozhodcom je 36-ročný Chorvát Ivan Bebek. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies