Štadión v Manause slávnostne otvorený, zostávajú ešte tri

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 10:48 • 2 min
Štadión v Manause slávnostne otvorený, zostávajú ešte tri

SAO PAULO - Organizátori futbalových MS v Brazílii slávnostne otvorili štadión v meste Manaus. Arena Amazonia je tak deviatym hotovým štadiónom, ktorý bude hostiť zápasy letného sviatku futbalu, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

 Štadión v "meste džungle" síce ešte nie je dobudovaný na 100 percent, ale organizátori už umožnili na ňom odohrať zápas miestnej súťaže za prítomnosti asi 20.000 divákov v hľadisku s kapacitou 44.000 miest na sedenie. Medzi nimi boli aj robotníci, ktorí na stavbe pracovali. Náklady na jeho výstavbu dosiahli 290 miliónov amerických dolárov, čo je o 70 miliónov viac ako sa pôvodne počítalo. Jeho vybudovanie poznačila aj smrť troch robotníkov.
      

Arena Amazonia bude dejiskom štyroch zápasov finálového turnaja, vrátane prestížnych duelov Anglicko - Taliansko, resp. USA - Portugalsko. Štadión v Manause bol jedným zo šiestich, ktoré mali byť podľa požiadavky FIFA skolaudované už minulý rok. Stále zostáva dobudovať tri štadióny, vrátane Itaqueraa v Sao Paule, ktorý bude hostiť otvárací zápas šampionátu. Ukončené práce nie sú ani na Arena Pantanal v meste Cuiaba, resp. Arena da Baixada v Curitibe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies