Huub Stevens ide zachraňovať Stuttgart

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 13:26 • 2 min
Huub Stevens ide zachraňovať Stuttgart

STUTTGART - Futbalistov VfB Stuttgart sa pokúsi v I. bundeslige zachrániť Huub Stevens.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatročný Holanďan bol donedávna ešte trénerom slovenského reprezentanta Miroslava Stocha v gréckom tíme PAOK Solún. Stevens sa taktovky v Stuttgarte oficiálne ujme v pondelok. Vo funkcii nahradí Thomasa Schneidera, ktorého osud na lavičke trápiaceho sa VfB spečatila sobotňajšia domáca remíza 2:2 s posledným Eintrachtom Braunschweig. Jeho zverenci síce prerušili rekordnú šnúru 8 prehier za sebou (5x podľahli 1:2, pričom rozhodujúci gól inkasovali vždy po 83. min), ale z ostatných 12 duelov získali len 4 body (1 - 1 - 10), v tabuľke sa prepadli až na 15. miesto a len tri body ich delia od úplného dna. Naposledy sa Stuttgarťanom vypomstilo, že za stavu 2:1 nevyužili výhodu pokutového kopu a vyrovnávajúci gól dostali od Braunschweigu v 82. min. Okrem 41-ročného Schneidera končia aj jeho asistenti Alfons Higl a Tomislav Marič.

 


"Správna rada dospela k tomuto rozhodnutiu spoločne s Thomasom Schneiderom. Súčasná neradostná situácia si vyžiadala tento krok. Schneider plnokrvným členom VfB a aj v budúcnosti by mal pracovať v klubových štruktúrach," uviedol na oficiálnej stránke bundesligistu prezident VfB Bernd Wahler.

 

Huub Stevens bude tretím kormidelníkom Stuttgartu v tejto sezóne, ktorú začal Bruno Labbadia. Od 4. kola ho vystriedal Schneider.

 

Stevens začal svoju trénerskú kariéru medzi mužmi v Roda JC Kerkrade, odkiaľ potom zamieril do Schalke 04. Práve s klubom z Gelsenkirchenu dosiahol najväčší úspech, keď mužstvo priviedol v roku 1997 k triumfu v Pohári UEFA a roku 2001 s ním získal DFB-Pokal. Počas vyše 20-ročného trénerského pôsobenia pôsobil vo viacerých popredných kluboch - Hertha BSC Berlín, 1. FC Kolín, Hamburger SV, PSV Eindhoven, Red Bull Salzburg a naposledy PAOK Solún. Premiéru ako šéf realizačného tímu VfB Stuttgart absolvuje na budúcu sobotu na ihrisku Werderu Brémy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies