Barcelonu prirovnali k obéznemu, potiacemu sa Elvisovi

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 13:21 • 2 min
Barcelonu prirovnali k obéznemu, potiacemu sa Elvisovi

BARCELONA - Fanúšikovia futbalistov FC Barcelona mali v sobotu iba málo dôvodov na radosť. Ich miláčikovia šokujúco prehrali na ihrisku Realu Valladolid, ktorý mal pred zápasom 27. kola v tabuľke Primera Division na svojom konte iba štyri víťazstvá.

slovakia

left justify in out

Horší ako strata bodov a výsledok 0:1 bol už len herný prejav Kataláncov. Hostia boli neobratní v obrane, ľahkovážni a nepresní v strede poľa a úplne neschopní v útoku. Španielske médiá okamžite označili sobotňajší výkon Barcy za najhorší za posledné roky.

 


Komentátori Eurosportu prirovnali predstavenie Kataláncov ku koncertu Elvisa Presleyho na sklonku jeho kariéry v roku 1977, keď obézny a potiaci sa "kráľ rocknrollu" zabúdal texty a slová z jeho úst sa tiahli len veľmi pomaly. Aj vtedy si fanúšikovia len zaspomínali, že kedysi to bol najlepší spevák na planéte.

 

Bezduchý výkon Barcelony sa snažil zachrániť najmä Lionel Messi. Argentínčan si vytvoril dve dobré šance, ale presadiť sa nedokázal. V stredu počas prípravného zápasu proti Rumunsku zvracal Messi priamo na ihrisku, a aj v sobotu vo Valladolide bolo vidieť, že nie je v stopercentne v poriadku. Ešte horšie pôsobil na ihrisku Brazílčan Neymar. Ten sa počas týždňa v stretnutí proti JAR prezentoval v národnom tíme hetrikom, ale proti Realu neskóroval ani z vyloženej šance, keď v druhom polčase pálil zblízka nad brvno.

 

Barcelone chýbal z rodinných dôvodov kreatívny stredopoliar Andres Iniesta, tréner Katálancov Gerardo Martino sa však na to nechcel vyhovárať. "Nechýbalo nám nasadenie, ale nápady. Kompletne sme prepadli čo sa týka vytvárania si šancí. Chýbalo nám to, čo hru Barcelonu zdobí - dobrý prechod z obrany, vytváranie si priestoru, hra po krídlach a kombinácie v strede poľa. Snaha bola, ale výsledok bol nulový," povedal po zápase Martino.

 

Aj štatistiky potvrdzujú, že Barcelona nehrá v aktuálnej sezóne v najlepšej forme. Prvýkrát po šiestich rokoch prehrala dva zápasy vonku za sebou, štyri prehry po 27 kolách La Ligy mala naposledy na svojom konte v sezóne 2007/2008, keď klub sa trápil herne i výsledkovo pod vedením Franka Rijkaarda.

 

Novinári na Pyrenejskom polostrove už špekulujú o novom trénerovi, ktorý by mal nahradiť nevýrazného Martina na lavičke FC. Ten má v najbližších týždňoch hneď dve veľké príležitosti na reparát. Barcelonu čaká v odvetnom súboji Na Nou Campe v osemfinále Ligy majstrov 2013/2014 Manchester City (prvý zápas 2:0), o dva týždne je na programe prestížne El Clásico - duel s odvekým rivalom Realom Madrid.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies