Na dvojčatách Kellyovcoch bude NASA robiť výskumy

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 11:32 • 2 min
Na dvojčatách Kellyovcoch bude NASA robiť výskumy

PHOENIX - Na dvojčatách-bratoch Kellyovcoch bude NASA skúmať vplyv rôznych prostredí.

slovakia

left justify in out

Americkí astronauti, dvojčatá Mark a Scott Kellyovci, chcú pomôcť Národnému úradu pre letectvo a vesmír (NASA) pri štúdiu účinkov kozmického letu na ľudský organizmus.   NASA v piatok oznámila, že dvojčatá budú podieľať na 10 rôznych výskumných projektoch.

 


Podľa tlačovej správy súhlas bratov s účasťou na výskume poskytuje jedinečnú príležitosť skúmať dvoch ľudí s rovnakou genetickou výbavou, ktorí boli v rôznych prostrediach. Scott Kelly totiž strávil rok vo vesmíre, kým Mark Kelly na Zemi. NASA dúfa, že štúdia o Kellyovcoch môže byť základom pre budúce vedecké projekty. 
    

Mark Kelly je manželom bývalej republikánskej senátorky Gabrielle Giffordsovej, ktorý sa zotavuje po postrelení do hlavy v roku 2011. K incidentu došlo v jej rodnom Tucsone v štáte Arizona. Mark Kelly s Giffordsovou pracuje na knihe o kontrole zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies