VIDEO: Vo vodách Malajzie nenašli stopy po vraku strateného boeingu

NETKY.SK • 8 Marec 2014, 13:16 • 2 min
VIDEO: Vo vodách Malajzie nenašli stopy po vraku strateného boeingu

KUALA LUMPUR - Lietadlo, v ktorom sa nachádzalo 227 cestujúcich a 12 členov posádky, sa ´možno´ zrútilo do pobrežných vôd Malajzie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Nijaké priame stopy po vraku lietadla nenašli lode malajzijského námorníctva pri prehľadávaní teritoriálnych vôd pri severovýchodnej Malajzii, kde bol dnes naposledy nadviazaný kontakt so zmiznutým strojom spoločnosti Malaysia Airlines s 239 osobami na palube. Agentúre Reuters to povedal jeden z vedúcich predstaviteľov záchranného tímu.

Malajzia vyslala do predpokladanej oblasti pádu lietadla tri lode pobrežnej stráže a jednu loď námorných síl; celú akciu technicky doplnili zo vzduchu tri vrtuľníky.

"Naše letecké zariadenie zbadalo oranžovú škvrnu na mori, odkiaľ prišiel posledný signál. Vyslali sme plavidlo, aby to tam obhliadlo, avšak potvrdilo sa, že tam nič nie je," povedal pre Reuters malajzijský záchranár.

Boeing 777-200ER, let MH370 do Pekingu, stratil kontakt s kontrolnou vežou 120 námorných míľ od mesta Kota Bharu, ležiaceho na východnom pobreží Malajzie, potvrdilo už skôr vedenie leteckej spoločnosti Malaysia Airlines.

Na palube strateného lietadla bolo 227 cestujúcich a 12 členov posádky, z toho 154 osôb z Číny a Taiwanu, 38 z Malajzie, sedem Indonézanov a šesť Austrálčanov. Okrem toho sa v lietadle nachádzalo aj päť Indov, štyria Francúzi, traja občania USA, po dvaja cestujúci z Nového Zélandu, Ukrajiny a Kanady, a po jednom z Ruska, Talianska, Holandska a Austrálie, oznámili Malaysia Airlines vo vyhlásení.

Medzi cestujúcimi boli aj dve malé deti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies