Clintonová: Putin na Kryme je ako Hitler v Československu

NETKY.SK • 5 Marec 2014, 12:13 • 2 min
Clintonová: Putin na Kryme je ako Hitler v Československu

LONG BEACH - Bývalá prvá dáma Spojených štátov a exministerka zahraničných vecí Hillary Clintonová v utorok tvrdo skritizovala postup ruských vojsk na ukrajinskom Kryme.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Šéfa Kremľa Vladimira Putina prirovnala k nemeckému nacistickému vodcovi Adolfovi Hitlerovi. Zásah Moskvy na Ukrajine podľa nej pripomína inváziu do Československa z 30. rokov minulého storočia.

 

"Znie to podobne. Je to, čo robil Hitler v 30. rokoch," povedala Clintonová na súkromnej benefičnej akcii podľa newyorského portálu Pasadena Star News. "Všetci Nemci, ktorí boli... etnickými Nemcami, pôvodom Nemcami žijúcimi na miestach ako Československo alebo Rumunsko, alebo iných miestach... Hitler neustále hovoril, že sa k nim nesprávajú dobre. Musím prísť a ochrániť svoj ľud," uviedla manželka exprezidenta Billa Clintona. Bývalá šéfka americkej diplomacie však dúfa, že konflikt sa ukončí "prostredníctvom rokovaní, ale rokovaní, ktoré rešpektujú Ukrajinu a neschvaľujú okupáciu Ruska na Kryme".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies