Najstarší muž NBA Nash ešte nekončí, chce sa vrátiť

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 17:47 • 2 min
Najstarší muž NBA Nash ešte nekončí, chce sa vrátiť

LOS ANGELES - Kanadský rozohrávač Steve Nash v ročníku 2014/2015 má zarobiť ešte 9,7 milióna dolárov.

slovakia

left justify in out

Aj keď s kariérou Steva Nasha to od jeho prestupu do Los Angeles Lakers v júli 2012 ide od desiatim k piatim, najstarší muž súčasných paluboviek basketbalovej NBA ešte nehodlá ukončiť kariéru. Relatívne stále čerstvo 40-ročný stredný rozohrávač (nar. 7. februára 1974) viac laboruje so zraneniami ako hráva, v tejto sezóne naskočil iba do desiatich duelov. "Určite chcem naplniť zmluvu na tri roky, ktorú som s Lakers podpísal," ubezpečil všetkých Kanaďan s rodiskom v juhoafrickom Johannesburgu. V ročníku 2014/2015 má Nash zarobiť 9,7 milióna dolárov. Lakers majú do 1. septembra čas rozhodnúť sa, či si ho ponechajú.

 

Nevysoký Kanaďan je v počte asistencií štvrtým najlepším mužom v historickom rebríčku NBA. Na konte má 10 296 prihrávok, čo je viac než rozdali Magic Johnson, Oscar Robertson či Gary Payton. Na konte má Nash aj 17 361 bodov a 3630 doskokov. Nikdy nezískal titul, do Los Angeles prišiel, aby zmenil túto skutočnosť. Tvorcu hry dlhé roky prezývali "Hair Canada", keď nosieval dlhé vlasy. 

 

Streleckú úspešnosť z hry si stále udržiava tesne pod 50 percent, na čiare trestného hodu stále patrí medzi najlepších v súťaži. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies