Futbalistom roka v Česku je brankár Čech, trénerom Vrba

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 08:04 • 2 min
Futbalistom roka v Česku je brankár Čech, trénerom Vrba

PRAHA - Futbalistom roka 2013 v Česku sa stal brankár Petr Čech. Gólman Chelsea Londýn triumfoval v prestížnej ankete šiestykrát za sebou a celkovo po rekordný siedmy raz.

slovakia

left justify in out

"Ocenenie práce vám nikdy nezovšednie," citoval portál idnes.cz slová 31-roćného Čecha.

Víťazstvo z vlaňajška okrem neho obhájili aj tréner Pavel Vrba a osobnosť českej Gambrinus ligy Pavel Horváth. Slávnostne udeľovanie cien sa uskutočnilo v pražskom paláci Žofín.

Čech vyhral v ankete s náskokom 85 hlasov pred kapitánom českej reprezentácie a stredopoliarom Arsenalu Londýn Tomášom Rosickým. Tretí skončil Vladimír Darida, ktorý v lete prestúpil z Plzne do nemeckého Freiburgu.

Kouč Vrba priviedol Viktoriu Plzeň k druhému majstrovskému titulu a s tímom sa prebojoval aj do skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014. Od 1. januára je trénerom českého národného tímu. Ocenenie Talent roka prevzal Matěj Vydra po úspešnom pôsobení na Britských ostrovoch.

Futbalista roka 2013 v ČR: 
1. Petr Čech (Chelsea) 627 b., 2. Tomáš Rosický (Arsenal) 542, 3. Vladimír Darida (Plzeň/Freiburg) 313, 4. Tomáš Hübschman (Šachtar Doneck) 92, 5. Václav Kadlec (Sparta/Frankfurt) 77, 6. David Limberský (Plzeň) 66



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies