Vyše 300 tisíc ľuďom v Mozambiku hrozí pre slabú úrodu hladomor

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 15:27 • 2 min
Vyše 300 tisíc ľuďom v Mozambiku hrozí pre slabú úrodu hladomor

MAPUTO - Vyše 300.000 obyvateľov Mozambiku bude v tomto roku z dôvodu slabej úrody ohrozených hladomorom. Vyhlásil to dnes mozambický minister poľnohospodárstva José Pacheco.

slovakia

left justify in out

Minister pre mozambický rozhlas podľa agentúry AP povedal, že hladomor ohrozujúci najmä strednú a južnú časť africkej krajiny spôsobili rôzne faktory, vrátane dlhého obdobia sucha, následné povodne i premnoženie hmyzu.
      

Úrodu ničia aj divo žijúce zvieratá ako slony a nosorožce.
      

Pacheco uviedol, že vláda sa usiluje vytvoriť podporné mechanizmy pre roľníkov s cieľom pomôcť im dopestovať viac potravín. Medzi opatrenia, ktoré spomenul, patrí systém finančných pôžičiek na nákup hnojív a zavlažovacích zariadení.
      

Mozambiku, bývalej portugalskej kolónii na juhovýchode Afriky, sa podarilo tento rok zabezpečiť podporu 100 miliónov dolárov z Brazílie na nákup poľnohospodárskych strojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies