F1: Pirelli odhalilo zloženie zmesí pre prvé 4 veľké ceny

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 13:38 • 2 min
F1: Pirelli odhalilo zloženie zmesí pre prvé 4 veľké ceny

MILÁNO - Firma so sídlom v Miláne potvrdila, že tento výber je predpokladom pre stratégiu s dvoma, maximálne troma zastávkami v boxoch.

slovakia

left justify in out

Výhradný dodávateľ pneumatík pre motoristickú formulu 1, talianska spoločnosť Pirelli, oznámila kombinácie zmesí pre prvé štyri veľké ceny novej sezóny 2014. Firma so sídlom v Miláne potvrdila pre portál autosport.com, že tento výber je predpokladom pre stratégiu s dvoma, maximálne troma zastávkami v boxoch.

 

Pre podujatia v Austrálii (16. marca), Bahrajne (6. apríla) a Číne (20. apríla) dostanú tímy stredne tvrdé a mäkké zmesi, na Veľkú cenu Malajzie (30. marca) budú k dispozícii tvrdé a stredne tvrdé gumy.

 

"Výsledky posledných testov ukázali veľký rozdiel vo výkone medzi stredne tvrdou a tvrdou zmesou a medzi stredne tvrdou a mäkkou zmesou. Tieto skutočnosti ponúknu pre tímy širokú škálu možností pre naplánovanie stratégie pretekov," uvádza sa v stanovisku Pirelli. 

 

Šéf spoločnosti pre motoršport Paul Hembery uviedol, že tohtoročné pneumatiky vydržia dlhšie než tie vlaňajšie. "Môžem potvrdiť, že gumy pre rok 2014 sú konzistentnejšie ako ich predchodcovia, a to bez straty výkonu. Blížime sa aj k naplneniu ďalšieho nášho cieľa, ktorým je zredukovanie počtu žmolkov na trati," povedal Hembery. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies