Ruské úrady zablokoval 13 webstránok podporujúcich protestné hnutie na Ukrajine

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 11:55 • 2 min
Ruské úrady zablokoval 13 webstránok podporujúcich protestné hnutie na Ukrajine

MOSKVA - Ruská Federálna služba pre dohľad nad telekomunikáciami, informačnými technológiami a masmédiami (Roskomnadzor) zablokovala 13 internetových stránok zameraných na podporu protestného hnutia na Ukrajine, ktoré minulý týždeň viedlo k zosadeniu proruského prezidenta Viktora Janukovyča.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 Roskomnadzor vo vyhlásení, ktoré zverejnil dnes na svojej internetovej stránke, podľa agentúry AP uviedol, že na základe žiadosti z generálnej prokuratúry zablokovali prístup k viacerým stránkam na najobľúbenejšej ruskej sociálnej sieti Vkontakte (VK). Skupiny podľa vládnej telekomunikačnej agentúry "propagovali aktivity ukrajinských nacionalistických organizácií," ktoré podľa názoru prokuratúry podporujú "terorizmus" a "účasť na nepovolených masových akciách".
      

Najnavštevovanejšia skupina na sieti VK mala vyše 500.000 členov. Pre užívateľov z Ruska sa po zablokovaní ruským federálnym úradom stala nedostupnou.
      

Internet nepodlieha v Rusku takmer žiadnej cenzúre a predstavuje aktívne fórum pre kritiku činnosti vlády, píše AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies