Žiaci môžu získať štipendiá na letnú školu v USA a Japonsku

NETKY.SK • 23 Február 2014, 10:23 • 2 min
Žiaci môžu získať štipendiá na letnú školu v USA a Japonsku

BRATISLAVA - Posledný termín na zaslanie prihlášky je 16. marec 2014.

slovakia

left justify in out

Výnimoční žiaci môžu stráviť niekoľko týždňov v letnom kempe v Japonsku alebo USA. Prihlásiť sa môžu žiaci 7. až 9. ročníka základných škôl, sekundy až kvarty na osemročných gymnáziách a nultých ročníkov na bilingválnych gymnáziách. Podmienkou je ovládanie anglického jazyka na veľmi dobrej úrovni, výborné znalosti v obľúbenom predmete a disponovanie príkladnými charakterovými vlastnosťami. Chýbať by nemala ani chuť zapájať sa do diania okolo seba a meniť svoje okolie k lepšiemu. Posledný termín na zaslanie prihlášky je 16. marec 2014. Žiakom udelia dve štipendiá, informuje nezisková organizácia LEAF.


 

Americký kemp, ktorý organizuje Center for Talented Youth (CTY), je zameraný najmä na prehĺbenie si poznatkov v obľúbenom predmete. Prebiehať bude v termíne od 29. júna do 18. júla 2014 alebo v dňoch 20. júla až 8. augusta 2014. Miestom kempu bude niektorá z amerických univerzít. Uchádzači si môžu vybrať zameranie z množstva predmetov, medzi ktorými nechýbajú základy psychológie, IT, matematické modelovanie, anatómia, zoológia či filozofia.

 

Štipendium na letnú školu na International School of Asia v japonskej Karuizawe zahŕňa okrem vedomostných kurzov aj tréningy na komunikačných schopností a riešení problémov. Japonská letná škola sa uskutoční od 19. do 31. júla 2014 v horskom rezorte približne hodinu cesty vlakom z Tokya. Program kempu je navrhnutý tak, aby si študenti prehĺbili poznatky v predmetoch z prírodných vied, dizajne či matematike, ale aby si zároveň rozvinuli schopnosti riešiť problémy, vyjednávať či hľadať príležitosti na zlepšovanie svojho okolia. Kurzy vedú špičkoví pedagógovia z celého sveta. 


 

Štipendium, ktoré získajú dvaja slovenskí žiaci, pokryje všetky náklady po prílete do USA, resp. do Japonska. Letenku ale zo štipendia nepreplatia, v prípade sociálne slabších rodín je však možné požiadať v prihláške o finančnú pomoc. Účastníkov kempov vyberú podľa vyplnených prihlášok, ktoré musia obsahovať motivačný list a zoznam doterajších úspechov. V druhom kole absolvujú osobné pohovory. Prihláška a všetky ďalšie detailné informácie sú k dispozícii na stránke www.leaf.sk/letnaskola.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies