Rajičovej voľná jazda nevyšla: Príliš veľa adrenalínu

NETKY.SK • 20 Február 2014, 18:17 • 2 min
Rajičovej voľná jazda nevyšla: Príliš veľa adrenalínu

SOČI - Voľná jazda slovenskej krasokorčuliarke Nicole Rajičovej na ZOH 2014 v Soči nevyšla podľa predstáv.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok v Korčuliarskom paláci Ľadovec spadla hneď pri úvodnom skoku trojitom lutzovi, a ani v ďalšom priebehu sa jej nepodarilo vykompenzovať bodovou náročnosťou, keď prišli aj ďalšie zaváhania.
      

V stredu zašla 18-ročná členka ŠKP Bratislava najlepší krátky program v kariére, čo jej vynieslo priebežnú 21. pozíciu a vytúžený postup do finálovej 24-ky. Zopakoval sa však scenár z januárových majstrovstiev Európy v Budapešti, kde tiež po výbornom KP prišiel slabší voľný program. Tango Amore od hudobníka a huslistu Edvina Martona v piatkovom podaní zverenky trénera Igora Krokavca stratilo aj pri zaradení len jednoduchých axelov namiesto dvojitých, resp, pri dotykoch rukou ľadu pri kombinácii trojitého a dvojitého toelupa, hoci kombinácia trojitého salchowa s dvojitým toelupom bola čistá.
      

"Nebolo to to, čo by som si želala, ale stalo sa. Krátky program bol samozrejme lepší. Dvojitý axel je normálne môj najlepší skok, ale teraz som sa nejako šmykla, naozaj neviem, čo sa stalo. Pri tom toelupovi som sa cítila fajn, myslela som si, že bude dobrý, ale nakoniec som sa nejako skotúľala. Nebola som nervózna, cítila som sa dobre, no možno som mala v sebe veľa adrenalínu. Samozrejme, že som dúfala, že voľná jazda bude lepšia. Dobré bolo aspoň to, že som sa na ňu kvalifikovala," povedala Rajičová krátko po svojej jazde.
      

Od arbitrov dostala za výkon vo voľnej jazde 75,20 bodov, čo jej spolu s osobným maximom z KP 49,80 vynieslo výslednú známku rovných 125 bodov. To je 3,25 bodov menej ako jej najlepší výkon z ME 2014. Majsterka Slovenska na rok 2013 síce vylepšila zápis krajanky Ivany Reitmayerovej zo ZOH vo Vancouveri, ktorej sa nepodarilo postúpiť do finále a skončila na konečnom 28. mieste. Na najlepší výsledok na zimnej olympiáde v súťaži žien, ktorý dosiahla v ére samostatnosti Zuzana Babiaková, za slobodna Paurová, 21. pozíciou v Salt Lake City 2002, to však zrejme stačiť nebude. Rajičová išla ako posledná šiesta v prvej rozjazde a zaradila sa na koniec štartového poľa. Po odjazdení prvých 12 sólistiek jej patrila posledná pozícia s malou šancou na posun vpred. Pravdepodobne ju tak budú kvalifikovať v celkovom hodnotení na konečnej 24. priečke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies