Ministri zahraničia budú rokovať o Ukrajine, zvažujú sankcie

NETKY.SK • 19 Február 2014, 12:53 • 2 min
Ministri zahraničia budú rokovať o Ukrajine, zvažujú sankcie

BRUSEL - Situáciu pozorne sleduje aj šéfka zahraničnej politiky EÚ Catherine Ashtonová.

slovakia

left justify in out

Situáciou na Ukrajine sa budú vo štvrtok mimoriadne zaoberať aj ministri zahraničných vecí všetkých 28 členských štátov Európskej únie (EÚ). V stredu o tom z odvolaním sa na zdroje z prostredia Bruselu informuje tlačová agentúra AP. Situáciu pozorne sleduje aj šéfka zahraničnej politiky EÚ Catherine Ashtonová. "Vo svetle tragického zhoršenia situácie na Ukrajine vysoká predstaviteľka vyzýva všetkých zodpovedných, aby zastavili násilie," cituje z utorkovej stanoviska Ashtonovej hovorca. Na stole pritom bude aj otázka prípadného zavedenia sankcií, potvrdil v stredu šéf Európskej komisie José Manuel Barroso. "Očakávame, že naše členské štáty by sa mohli dohodnúť na cielených opatreniach proti zodpovedným za násilie a použitie neprimeranej sily," vyhlásil.

 

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč z krvavého násilia v uliciach Kyjevu obvinil opozičných lídrov. Zároveň ich vyzval, aby sa "dištancovali od radikálnych síl". Vyjadril tiež nádej, že "ešte nie je neskoro zastaviť tento konflikt." V oficiálnom stanovisku ukrajinského ministerstva zdravotníctva sa uvádza, že násilnosti si vyžiadali až 25 obetí. Mŕtvi sú pritom na oboch stranách - deväť obetí je na strane policajtov, zvyšok tvoria demonštranti ale aj jeden novinár.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies