Kličko sa s Janukovyčom nedohodol, demonštrácie budú pokračovať

NETKY.SK • 19 Február 2014, 07:58 • 2 min
Kličko sa s Janukovyčom nedohodol, demonštrácie budú pokračovať

KYJEV - Jeden z lídrov ukrajinskej opozície a predseda strany UDAR Vitalij Kličko odišiel dnes z rokovania s prezidentom Janukovyčom bez toho, aby sa s ním dohodol na spôsobe ukončenia násilia, ktoré už druhý deň otriasa Kyjevom. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Bohužiaľ, z našich rozhovorov nevyplynulo nič dobré," povedal Kličko a dodal, že rokovanie s prezidentom ukončil vo chvíli, keď Janukovyč vyslovil požiadavku, aby demonštranti bezpodmienečne opustili kyjevské Námestie nezávislosti. Podľa Klička sa s Janukovyčom nedohodli ani ostatní lídri opozície.
      

V priebehu utorka sa na Námestí nezávislosti (Majdane) zhromaždili tisíce protivládnych demonštrantov, ktorých sa polícia pokúsila rozohnať vodnými delami, gumenými projektilmi a slzným plynom.
      
Demonštranti sa pokúsili spomaliť policajtov postupujúcich z jednej strany Majdanu hádzaním Molotovových koktailov, petárd a kameňov. Podpaľovali tiež pripravené kopy dreva a pneumatík. 
      
K zrážkam medzi políciou a demonštrantmi došlo nielen na Majdane, ale aj pred budovou ukrajinského parlamentu a pri sídle vládnucej Strany regiónov, ktoré demonštranti podpálili. Podľa polície sa skupina mladých ľudí pokúsila násilne vniknúť aj do budovy kanadského veľvyslanectva v Kyjeve.
      
Násilné strety medzi políciou a demonštrantami, ktoré sa ešte stále neskončili, si zatiaľ vyžiadali najmenej osemnásť obetí. Podľa informácií ukrajinskej polície prišlo v Kyjeve o život jedenásť civilistov a siedmi príslušníci bezpečnostných síl. Ďalších najmenej 300 ľudí utrpelo zranenia rôzneho stupňa závažnosti.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies