Marián Hossa: Prvá tretina nás zabila

NETKY.SK • 19 Február 2014, 07:26 • 2 min
Marián Hossa: Prvá tretina nás zabila

SOČI - od vyslaných redaktorov Petra Pašutha a Petra Mráza) - Autor dvoch gólov slovenskej hokejovej reprezentácie v utorkovom zápase o štvrťfinále proti Česku (3:5) na XXII. zimných olympijských hrách Marián Hossa označil za hlavnú príčinu neúspechu zbabranú úvodnú dvadsaťminútovku. V nej zverenci Vladimíra Vůjtka inkasovali až trikrát.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Prvá tretina nás zabila! Nie sme spokojní s tým, že opúšťame turnaj. Súper viedol 4:0 a my nemáme mužstvo na to, aby sme to stiahli. Nič na tom nezmení ani skutočnosť, že tretia tretina bola jedna z našich najlepších na turnaji," povedal 35-ročný krídelník zámorského mužstva Chicago Blackhawks a pokračoval: "Neviem, čo sa udialo na začiatku. Boli sme nekoncentrovaní a po prvej tretine sme prehrávali 0:3. Predstavovali sme si, že odohráme lepšie zápasy najmä v ofenzíve. Pred duelom s Čechmi sme dali len dva góly a to je málo." 

Marián Hossa naštartoval utorkovú stíhaciu jazdu za nabudeným súperom, keď 63 sekúnd pred druhou sirénou skorigoval na 1:4 a v 48. min pridal aj druhý gól Slovákov. Vzápätí sa do listiny strelcov zapísal aj Tomáš Surový a slovenský sen o štvrťfinále nebol nereálny. Definitívny knokaut zasadil výberu SR pri power-play center Plekanec. "V závere sme mali šance. Škoda, že sme v celom zápase mali len jednu presilovku. Ak by nám vyšla naša jediná početná výhoda, mohlo to vyzerať inak. Náš výkon v tretej tretine, to je také mini uspokojenie. Aspoň na chvíľu to vyzeralo tak, ako sme mali hrať celý turnaj. Zo štyroch zápasov je to však veľmi málo," dodal starší a úspešnejší z bratov Hossovcov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies