Soukalová napodobnila mamu - rodáčku z Kremnice

NETKY.SK • 18 Február 2014, 15:15 • 2 min
Soukalová napodobnila mamu - rodáčku z Kremnice

SOČI - V rodine Soukalových majú dve strieborné olympijské medailistky.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rodina Soukalových je jednou z mála v športovom svete, v ktorej má medailu zo zimných olympijských hier mama aj dcéra. Staršia Gabriela bola členkou striebornej štafety Česko-Slovenska v behu na lyžiach na 4x5 km na zimných olympijských hrách 1984 v Sarajeve, mladšia Gabriela pridala v pondelok do zbierky rovnaký kov v biatlonových pretekoch s hromadným štartom na ZOH 2014. Matka je rodáčka z Kremnice, ale dlhú dobu žije v Česku. Čoskoro šesťdesiatročná vitálna žena začínala v behu na lyžiach pod dievčenským menom Sekajová v Kremnici pod vedením Rudolfa Čilíka. Počas kariéry štartovala na troch ZOH a štyroch MS. V štafete v Sarajeve bežala spoločne s B. Paulů, K. Jeriovou a D. Švubovou. Z majstrovstiev sveta 1974 má Soukalová st. (predtým Svobodová-Sekajová) z rovnakej disciplíny bronz.

Gabriela Soukalová ml. je jej dcérou z druhého manželstva. Blonďatej biatlonistke sa podľa iSport.cz v minulosti veľmi nechcelo nadviazať na úspešnú kariéru svojej matky a k športu nemala dobrý vzťah. "Musí to byť hrôza, keď sa ľuďom, ktorí si nevedia predstaviť život bez športu, narodí niekto taký lenivý ako ja. Až ju obdivujem za to, akú mala so mnou trpezlivosť," povedala pred ZOH pre český Sport Soukalová ml. 

Po zisku striebra v biatlonových súťažiach na Červenej Poľane mala veľkú radosť. Mame sa chystala hneď po pretekoch zavolať a zvestovať jej, že ju dostihla. "Pred niekoľkými mesiacmi som v rámci srandy hovorila, že budem robiť ten šport tak dlho, kým sa nevyrovnám mame. Teraz už som ju vlastne vyrovnala, ale zároveň je to pre mňa nová motivácia do ďalšej práce. Myslím si, že tento rok bude veľmi ťažké ukončiť sezónu," hovorila pre české médiá spokojne po zisku striebra Soukalová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies