Pápež František má nový argentínsky pas

NETKY.SK • 17 Február 2014, 22:02 • 2 min
Pápež František má nový argentínsky pas

BUENOS AIRES - Pápež má nový pas. Aj napriek tomu, že ho celý svet pozná pod menom František, v očiach úradov v Buenos Aires je stále argentínskym občanom Jorgem Mariom Bergogliom, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Pápežovmu argentínskemu pasu a dokladu totožnosti sa čoskoro mala skončiť platnosť. Do hotela vo Vatikánskych záhradách, v ktorom František býva, prišiel preto v piatok argentínsky veľvyslanec s prenosným počítačom, aby hlavu katolíckej cirkvi odfotil a sňal jej odtlačky prstov.   
      

Fotografie nových pápežových dokumentov zverejnilo dnes na svojej internetovej stránke aj argentínske ministerstvo vnútra.
      

Argentínsky veľvyslanec Juan Pablo Cafiero uviedol, že pápež si želal cestovať ako Argentínčan aj napriek tomu, že ako hlava katolíckej cirkvi automaticky získal vatikánske občianstvo. Pápež podľa veľvyslanca trval na tom, že si za vystavenie nových dokumentov sám zaplatí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies