Fíni bez problémov zdolali Nórov 6:1 v B-skupine

NETKY.SK • 14 Február 2014, 20:37 • 2 min
Fíni bez problémov zdolali Nórov 6:1 v B-skupine

SOČI - Hokejisti Fínska zvíťazili v piatok v ich druhom stretnutí B-skupiny na ZOH v Soči nad Nórskom 6:1. Na konte majú dve výhry a o priamy postup do štvrťfinále si to rozdajú v ich nasledujúcom zápase proti obhajcovi z Kanady.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V Šajba aréne zverenci trénera Erkka Westerlunda strelil tri góly už v prvej tretine a tým určili priebeh zápasu. V polovici zápasu na rozdiel štyroch gólov zvýšil druhým gólom v zápase Lauri Korpikoski. Hoci Nóri znížili v poslednej tretine na 1:5, posledné slovo mali favoriti.

      

B-skupina (Šajba aréna):
Nórsko - Fínsko 1:6 (0:3, 0:2, 1:1)
Góly: 42. Skröder - 6. Selänne (Vatanen, Lehtonen), 7. Korpikoski (O. Jokinen, Määttä), 18. Lehterä, 29. Korpikoski (Määttä, Ruutu), 32. O. Jokinen (Salo, Ruutu), 58. Määttä (Kontiola, Lehtonen). Rozhodovali: Brüggemann (Nem.), Sutherland - Amell, Carlson (všetci Kan.), vylúčení: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 3018 divákov.
zostavy:
Nórsko: 

Haugen (20. Volden) – Holos, Bonsaksen, Solberg, Tollefsen, Odegaard, Sörvik – Zuccarello, K.A. Olimb, Thoresen – Ask, M. Olimb, Rosseli Olsen – Skröder, Bastiansen, Forsberg – Hansen, Röymark, Dahlström - Lystad Jacobsen
      

Fínsko:
Lehtonen - Timonen, Vatanen, Määttä, Salo, Lepistö, Hietanen, Väänänen, Kukkonen – Selänne, Barkov, Granlund – O. Jokinen, Ruutu, Korpikoski – Salminen, Kontiola, J. Jokinen – Komarov, Pilhström, Lehterä

     

Fíni dobre naladení výhrou 8:4 v prvom súboji s Rakúskom začali dobre aj proti Vikingom, už v 6. minúte ich kapitán Selänne otvoril skóre strelou zápästím, ktorou zaskočil neistého brankára Haugena. O minútu už bolo 2:0 pre Suomi, keď sa gólovou dorážkou strely Olliho Jokinena prezentoval Korpikoski. Nóri sa síce snažili, aj niekoľkokrát pohrozili, Fíni ale sústredeným a skúseným výkonom kontrolovali vývoj. V 18. minúte Lehterä opäť zaskočil strelou na lapačku Haugena, ktorého od druhej tretiny nahradil Volden.
      

Aj v druhej tretine Fíni strelecky dominovali, v 29. minúte opäť Korpikoski pekne tečoval strelu Määttäu od modrej čiary a v 32. minúte Olli Jokinen peknou strelou zvýšil už na 5:0 pre favorita. V tretej tretine Nóri znížili vďaka Skröderovi, ktorý sa presadil v presilovke piatich proti trom. Posledné slovo ale mali Fíni, keď dobre hrajúci Määttä v 58. minúte stanovil konečný výsledok potom, ako sa dôrazne natlačil pred bránu a strelou pod hornú žrď skóroval.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies