Komplikácie: Schumachera nevedia zobudiť, má zápal pľúc!

NETKY.SK • 12 Február 2014, 10:24 • 2 min
Komplikácie: Schumachera nevedia zobudiť, má zápal pľúc!

BERLÍN - Bývalý nemecký pretekár formuly 1 Michael Schumacher, ktorý je po páde na lyžiach od decembra v kóme, má podľa denníka Bild zápal pľúc. Lekári sa pokúšajú "Schumiho" dostať z umelého spánku. Nakoľko môže ich snahu pneumónia skomplikovať, nie je zatiaľ jasné.

slovakia

left justify in out

Podľa nemeckého periodika sa Schumachera snažia lekári prebrať už približne dva a pol týždňa, ale teraz dostáva bývalý pretekár Ferrari a Mercedesu antibiotiká na vyliečenie pľúcneho zápalu. "Nie je jasné, či sa musel prerušiť aj proces prebúdzania," napísal Bild. Schumacherova manažérka Sabine Kehmová odmietla situáciu komentovať.  K téme sa pre Bild vyjadril lekár Heinzpeter Möcke z nemocnice v Hamburgu. "Pneumónia je veľmi nebezpečné ochorenie, pretože telo dostáva menej kyslíka je oslabené," povedal. "Je to ešte nebezpečnejšie pre pacientov v kóme, pretože zdravý človek kašle a prehĺta niekoľkokrát za minútu bez toho, aby si to všimol. To pľúca chráni," dodal Möcke.

Schumachera navštívil v nemocnici v Grenobli minulý týždeň aj jeho bývalý tímový kolega z Ferrari Felipe Massa. "Chcem som ho vidieť v deň, keď tam neboli žiadne médiá. Stál som pri ňom dlho a pozeral som sa ako spí. Som rád, že som tam bol. Veľmi si želám a prajem mu, aby sa prebudil a bol opäť zdravý," povedal Massa médiám v Sao Paulo. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies