Kuzminová o stíhačke: Je to dobré, ale vyrieši to až strelnica

NETKY.SK • 10 Február 2014, 15:11 • 2 min
Kuzminová o stíhačke: Je to dobré, ale vyrieši to až strelnica

SOČI - Anastasia Kuzminová si suverénnym nedeľňajším výkonom nevybojovala len zlato, ale zároveň aj výbornú východiskovú pozíciu na zisk ďalšieho najcennejšieho kovu v Soči.

slovakia

left justify in out

To, čo sa jej nepodarilo pred štyrmi rokmi vo Vancouveri, môže dosiahnuť už v utorok podvečer, keď sa ako najväčšia favoritka postaví na štart stíhacích pretekov na 10 km.
      

Vo Vancouveri mala po šprinte pred druhou Nemkou Magdalenou Neunerovou náskok len 1,5 sekundy, v stíhačke si nakoniec poradie vymenili. Tentoraz má slovenská reprezentantka k dobru takmer dvadsať sekúnd, čiže približne jeden minutý terč, alebo inak jeden trestný okruh. "Je to dobrá pozícia, dobrý náskok. Ale biatlon je zaujímavý práve tým, že sa všetko vyrieši až na strelnici. Tak dúfam, že sa mi bude na nej dariť aj naďalej," uviedla už dvojnásobná olympijská víťazka.
      

Po zlatom úspechu opadla z najväčšej nádeje slovenskej výpravy veľká časť nervozity. "Minimum sme splnili, takže už budem uvoľnenejšia. Nadýchnem sa, vydýchnem a idem do toho. Biatlon je pre mňa už viac ako len práca. Prežívam to veľmi intenzívne, až mi to niekedy zabraňuje v úspechu na strelnici," priznala Kuzminová. "Ale veď ja predsa strieľať viem! Len sa tam treba uvoľniť a nepripúšťať si, že musím. Nie. Môžem. A potom to mám," sebavedomo dodala.
      

Pondelňajší program venovala regenerácii tela, ale i duše. Zlatá eufória musela ísť bokom, v ďalších pretekoch by iba prekážala. "Robí sa to ťažko, no na úspech treba zabudnúť, takže si spravím maximálnu 'pohodičku'." Tú jej narušila len milá povinnosť. Večer ju čakal slávnostný ceremoniál v Olympijskom parku na pobreží Čierneho mora. "Čo už narobím, medaila je medaila. Nikoho iného tam poslať nemôžem," zavtipkovala si.
      

"Olympiáda sa začala víťazstvom a mojím snom je, aby Nasti zostala bežecká aj strelecká forma a aby sme sa nevracali len s jednou medailou," pridal sa tréner Juraj Sanitra. "Nasťa vstúpila týmto víťazstvom do svetovej histórie. Stala sa prvou pretekárkou, ktorá dokázala obhájiť zlato v jednej disciplíne. Potvrdilo sa, že jej sedia tunajšie trate. Sú tu kopce, na ktorých vie uplatniť svoje dlhé nohy, má perfektný zjazdový postoj. Aj strelnica bola pokojná a to zohralo významnú úlohu. Nepotrebovali sme ani šťastie. A verím, že to ešte nie je všetko."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies