Most-Híd: Chceme zákon proti plateniu parkovného pred nemocnicami

NETKY.SK • 8 Február 2014, 06:54 • 2 min
Most-Híd: Chceme zákon proti plateniu parkovného pred nemocnicami

BRATISLAVA - Poslanci NR SR strany Most-Híd József Nagy a Gabriel Csicsai tvrdia, že na Slovensku by mal byť zákon, ktorý skoncuje s vyberaním parkovného pri nemocniciach a zdravotníckych zariadeniach.

slovakia

left justify in out

Témou, ktorá už dlhodobo rezonuje na Slovensku, je spoplatnenie parkovísk pred nemocnicami. Ľudia sú právom nahnevaní, že pri návšteve lekára či chorého príbuzného musia platiť za parkovanie. Spisujú petície, ktorými vyjadrujú svoj jednoznačný nesúhlas s takýmito praktikami. V Bratislave takto vyzbierali už vyše tisíc podpisov, v okresnom meste Dunajská Streda dokonca svojím podpisom protest proti spoplatneniu parkovísk už vyjadrilo viac ako 6 000 nespokojných ľudí. Treba však dodať, že ide o problém, ktorý sa týka aj ďalších slovenských miest. 

Poslanci NR SR strany Most-Híd József Nagy a Gabriel Csicsai, ktorí intenzívne poukazujú na škandalózne spoplatnenie parkovacích miest pred dunajskostredskou nemocnicou, sú presvedčení, že situáciu musí vyriešiť zákon. „Ten by mal garantovať, že parkoviská vo vlastníctve štátu, samosprávneho kraja alebo obce pri zdravotníckych zariadeniach by mali byť pre pacientov bezplatné,“ tvrdia poslanci strany Most-Híd, pričom Jozsef Nagy v tejto súvislosti vyzýva premiéra Roberta Fica, aby spomínaný zákon jeho vláda predložila na marcovej parlamentnej schôdzi. "V opačnom prípade som sám pripravený takýto návrh zákona predložiť," dodáva József Nagy. 

Františka Dušíková 
tlačová tajomníčka Most-Híd 

Táto informácia je komerčnou informáciou odvysielanou v znení dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. Netky.sk za jej obsahovú a štylistickú úroveň nezodpovedá. Texty sú vysielané v znení, dodanom klientom, bez redakčnej úpravy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies