Miller víťazom úvodného tréningu zjazdu, Žampa 46.

NETKY.SK • 6 Február 2014, 10:22 • 2 min
Miller víťazom úvodného tréningu zjazdu, Žampa 46.

ČERVENÁ POĽANA - Američan Bode Miller bol vo štvrtok najrýchlejší v úvodnom tréningu zjazdárov v stredisku Roza Chutor na zimných olympijských hrách v Soči.

slovakia

left justify in out

Tridsaťšesťročný veterán Miller dosiahol čas 2:07,75 min a v cieli bol o tri stotinky sekundy rýchlejšie ako Švajčiar Patrick Kung, ktorý v tomto roku ovládol klasický zjazd vo Wengene. Tretí skončil Rakúšan Matthias Mayer s odstupom 17 stotín. Líder priebežného poradia Svetového pohára aj hodnotenia zjazdu Nór Aksel Lund Svindal bol ôsmy.

"V zákrutách som šiel naplno, hoci celkovo som na to až tak netlačil. Skoky sú veľké a trať má niekoľko náročných pasáží, ktoré môžu vyústiť do chýb. Celkovo na nej organizátori urobili niekoľko zmien oproti situácii spred niekoľkých rokov," uviedol víťaz prvého tréningu Bode Miller pre oficiálny informačný servis ZOH 2014. 

Z trojice Slovákov podľa očakávania najlepší výkon podal najskúsenejší Adam Žampa, ktorý skončil na 46. mieste s odstupom 6,15 s za Millerom. Matejovi Falatovi patrila vo výsledkovej listine 58. a Martinovi Bendikovi 61. priečka. Úvodný tréning podľa oficiálnych výsledkov absolvovalo 61 pretekárov. Očakávaný olympijský zjazd mužov je na Červenej poľane na programe v nedeľu 9. februára, predtým by mali pretekári absolvovať ešte dve tréningové jednotky. 

Oficiálne výsledky prvého tréningu zjazdu mužov: 

1. Bode Miller (USA) 2:07,75 min, 2. Patrick Kung (Švaj.) +0,03, 3. Matthias Mayer (Rak.) +0,17,... 8. Aksel Lund Svindal (Nór.) +1,21,...46. Adam Žampa +6,15, 58. Matej Falat +12,34, 61. Martin Bendik (všetci SR) +15,62. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies