Mourinho si po triumfe FC Chelsea na pôde ManCity opäť zvýšil renomé

NETKY.SK • 4 Február 2014, 10:36 • 2 min
Mourinho si po triumfe FC Chelsea na pôde ManCity opäť zvýšil renomé

LONDÝN - Jose Mourinho opäť raz demonštroval, prečo patrí medzi najuznávanejších futbalových trénerov na svete.

slovakia

left justify in out

Futbalisti FC Chelsea po vysoko taktickom výkone zvíťazili  v zápase 24. kola anglickej Premier League na pôde Manchestru City 1:0 a ukončili tak stopercentnú domácu bilanciu "citizens" v tejto sezóne. Zverenci portugalského trénera v aktuálnom ročníku "zbíjajú" tých najlepších. Tretia Chelsea získala celkovo 10 z 12 možných bodov zo zápasov s najlepšími štyrmi mužstvami súťaže, pričom na konte má 53 bodov a za vedúcim Arsenalom Londýn zaostáva len o dva body. Rovnaký počet (53 b) má aj druhý Manchester City.  

"Odohrali sme fantastický zápas. Hrali sme proti fantastickému klubu, ale klobúk dolu pred chlapcami ako to zvládli," cituje agentúra Reuters Mourinha, ktorého zverenci nastrelili aj trikrát konštrukciu súperovej brány. "V tejto fáze budovania tímu, ktorý pripravujeme na to, aby bol od budúcej sezóny jedným z favoritom, si myslím, že sme urobili dôležitý krok."

Hráči "citizens" mali niekoľko šancí, ale zostali bez efektívnej koncovky. Víťazný gól dal napokon už v 32. minúte obranca londýnskeho klubu Branislav Ivanovič. "Aj oni mali šance, ale my sme mohli viackrát v stretnutí rozhodnúť. Na druhej strane, keď sme stratili loptu, tak bránilo celé mužstvo. Keď sme zasa loptu získali, tak sme sa snažili hrať a išlo nám to dobre," reagoval Mourinho.      

Napriek čerstvému zisku troch bodov a postaveniu v ligovej tabuľke Mourinho odmieta, že by FC Chelsea patrila medzi favoritov na titul a namiesto toho hovorí o možnostiach v budúcej sezóne. "Nie je naším cieľom, aby sme sa stavali do pozície favorita. My musíme ešte kompletne poskladať tím a formácie. Niektorí tréneri to majú vo svojej DNA, že potrebujú dva, tri, štyri, päť rokov na výstavbu mužstva. Pred štartom budúcej sezóny ja a moji hráči otvorene povieme, že už máme viac skúseností a sme kandidátom na majstrovský titul. Táto sezóna je o evolúcii," skonštatoval. 

Prehra 0:1 je pre Manchester City prvým zápasom od novembra 2010, keď sa im nepodarilo ani raz skórovať v domácom zápase po sérii 61 stretnutí. "My môžeme získať titul, ak sa to nepodarí City. Arsenal pracuje už mnoho, mnoho rokov na vývoji svojho tímu. To, čo robíme v tejto sezóne je to, že sa snažíme ako Arsenal vybudovať niečo v priebehu pár rokov. Pre nás veľa neznamená, že sme sem prišli, zaparkovali autobus a vyhrali 1:0 po šťastnej situácii. Evolúcia je dôležitejšia," povedal Mourinho.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies