NSA získavala informácie aj z aplikácií na smartfónoch

NETKY.SK • 28 Január 2014, 06:29 • 2 min
NSA získavala informácie aj z aplikácií na smartfónoch

LONDÝN - Dokumenty, ktoré zverejnil bývalý spolupracovník americkej Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA) Edward Snowden, naznačujú, že špionážne agentúry využívajú pri získavaní informácií aplikácie, ktoré si ľudia na celom svete inštalujú do svojich smartfónov.

slovakia

left justify in out

Z dokumentov, ktoré v pondelok publikovali denníky Guardian, The New York Times a ProPublica, vyplýva, že aplikácie zamerané na získavanie polohy, virtuálne hry či sociálne siete môžu zo smartfónov dodávať osobné informácie americkej NSA a britskej agentúre GCHQ.

O rozsahu tohto programu nie sú známe podrobné informácie. Všetky tri médiá podľa agentúry AP zverejnili informácie o niektorých aplikáciách, pomocou ktorých sa dajú dáta ľahko získavať. Ide napríklad o populárnu sériu hier Angry Birds či najvyužívanejší program spoločnosti Google na zobrazenie máp.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies