Demonštranti sa pokúsili obsadiť budovu ministerstva energetiky

NETKY.SK • 25 Január 2014, 13:52 • 2 min
Demonštranti sa pokúsili obsadiť budovu ministerstva energetiky

KYJEV - Novým impulzom pre masové a oveľa násilnejšie protesty na Ukrajine bola séria kontroverzných zákonov, ktoré minulý týždeň prijal parlament a podpísal ich aj prezident Janukovyč.

slovakia

left justify in out

Približne 100 protivládnych demonštrantov sa dnes v centre Kyjeva pokúsilo obsadiť budovu ukrajinského ministerstva energetiky. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na ukrajinského ministra energetiky Eduarda Stavického.

"Zaznamenali sme pokus o obsadenie budovy. Prišlo sem približne 100 ľudí, niektorí ozbrojení. Postavil som sa pred nich a povedal som im, že ak pokojne neopustia budovu, celá ukrajinská energetika skolabuje," uviedol v telefonickom rozhovore pre agentúru Reuters Stavickij. Dodal, že demonštranti odišli, ale zablokovali vstup do budovy. "To, čo sa tu deje, je priamym ohrozením ukrajinskej energetiky," povedal Stavickij.

Dva mesiace trvajúce protivládne protesty, ktoré do Kyjeva prilákali desaťtisíce odporcov súčasnej vlády, sa začali vlani 21. novembra, keď vláda Mykolu Azarova pozastavila prípravy na integráciu do EÚ a namiesto toho sa snaží o prehĺbenie ekonomickej spolupráce so susedným Ruskom.

Novým impulzom pre masové a oveľa násilnejšie protesty bola séria kontroverzných zákonov, ktoré minulý týždeň prijal ukrajinský parlament a podpísal ich aj prezident Viktor Janukovyč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies