Zeleninová polievka. Suroviny pre 4 osoby: 1 kaleráb, 4 mrkvy, 1 petržlen, 1 šálku hrachu, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL masla, 4 PL špaldových vločiek, pažítku,
Príprava:
Zeleninu očistíme, na hrubo postrúhame a spolu s prelisovaným cesnakom orestujeme na masle. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, vodu a v polovici varenia pridáme hrach. Dovaríme, vložíme vločky a necháme už len prejsť varom. Podávame posypanú pažítkou.
Ražniči na plechu
Suroviny pre 4-6 osôb:
500 g kuracích pŕs, 500 g kuracej pečienky, 200 g slaniny, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 2 klobásy, 2 párky, 1 cibuľa, olej, soľ, mleté čierne korenie, grilovacie korenie
Príprava:
Všetky suroviny nakrájame na kocky, posypeme soľou, mletým čiernym korením, grilovacím korením, zalejeme asi 1 dcl oleja a dobre premiešame. Presypeme do pekáča alebo zapekacej misy a pečieme asi 45 minút. Podávame s opekanými zemiakmi.
Tvarohové guľky
Suroviny pre 4 osoby:
1 tvaroh, detská krupica, 1 vajce, strúhanka, maslo, práškový cukor
Príprava:
Do misky dáme tvaroh, vajce, strúhanku, krupicu a premiešame. Strúhanku a krupicu dávame v rovnakom pomere toľko, aby sa dali tvoriť guľky. Dávame do vriacej vody. Guľky vo vode zväčšia svoj objem. Uvarené posypeme cukrom a pokvapkáme roztopeným maslom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies