V nominácii USA LeBron aj Durant, vracia sa Howard

NETKY.SK • 23 Január 2014, 14:00 • 2 min
V nominácii USA LeBron aj Durant, vracia sa Howard

COLORADO SPRINGS - Strešná organizácia amerického basketbalu USA Basketball zverejní vo štvrtok širšiu nomináciu na dve vrcholné mužské podujatia v nasledujúcich dvoch rokoch - svetový šampionát 2014 v Španielsku a olympijské hry 2016 v brazílskom Riu de Janeiro. Na zozname by podľa špekulácií zo zámoria malo byť 25 - 30 mien vrátane najväčších hviezd súčasnosti LeBrona Jamesa či Kevina Duranta. Kobe Bryant je už mimo hry, po OH 2012 oficiálne ukončil kariéru v reprezentácii a rozhodnutie nehodlá meniť.

slovakia

left justify in out

Na tohtoročných majstrovstvách sveta, ktoré sa v Španielsku 30. augusta - 14. septembra premiérovo uskutočnia pod názvom Svetový pohár, by mal byť lídrom americkej zostavy trojnásobný najlepší strelec NBA Durant spoločne s Kevinom Lovem z Minnesoty.

Durant doviedol favoritov k titulu pred štyrmi rokmi na šampionáte v Turecku a medzitým získal zlato na olympijských hrách v Londýne 2012 - v oboch prípadoch ako spoluhráč Loveho.

Podľa zámorských špekulácii by v Španielsku nemali chýbať Paul George, Anthony Davis a James Harden. Po šesťročnej absencii sa do výberu vracia jeden z najlepších pivotov NBA Dwight Howard a podľa Yahoo Sports sa predstaví na SP. Pod košom by mal zlatý olympijský medailista z Pekingu 2008 operovať spoločne s LaMarcusom Aldridgeom.

Španielsky šampionát bude s najväčšou pravdepodobnosťou bez LeBrona Jamesa. Kouč Mike Krzyzewski má však z čoho vyberať, do záverečnej nominácie sa zmestí tradične iba dvanásť mien. Viacerých špičkových hráčov trápia v tejto sezóne zdravotné problémy, v lete si preto odpočinú a nepocestujú na Pyrenejský polostrov.

Širšia nominácia mužskej basketbalovej reprezentácie USA na SP 2014 a OH 2016:
Rozohrávači: Chris Paul (Los Angeles Clippers), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Derrick Rose (Chicago Bulls), Kyrie Irving (Cleveland Cavaliers), Stephen Curry, Klay Thompson (obaja Golden State Warriors), James Harden (Houston Rockets), Damian Lillard (Portland Trail Blazers), Gordon Hayward (Utah), Bradley Beal (Washington Wizards), Deron Williams (Brooklyn Nets)

Krídla: Paul George (Indiana Pacers), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs), Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), LeBron James (Miami Heat), Carmelo Anthony (New York Knicks), Kyle Korver (Atlanta Hawks), Andre Iguodala (Golden State Warriors)

Pivoti: Andre Drummond (Detroit Pistons), LaMarcus Aldridge (Portland Trail Blazers), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Dwight Howard (Houston Rockets), Tyson Chandler (New York Knicks), Kevin Love (Minnesota Timberwolves), Blake Griffin (Los Angeles Clippers), Anthony Davis (New Orleans Pelicans), David Lee (Golden State Warriors), Kenneth Faried (Denver Nuggets)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies