Dedinskí staršinovia v Indii nariadili hromadné znásilnenie mladej ženy

NETKY.SK • 23 Január 2014, 09:29 • 2 min
Dedinskí staršinovia v Indii nariadili hromadné znásilnenie mladej ženy

KALKATA - Polícia v indickom štáte Západné Bengálsko dnes oznámila, že mladú ženu hromadne znásilnili na príkaz obecnej rady, pretože sa zaľúbila do muža vyznávajúceho iné náboženstvo.

slovakia

left justify in out

Policajný predstaviteľ C. Sudhakar uviedol, že v súvislosti s prípadom zatkli 13 mužov. Vlna znásilnení v Indii, ku ktorým došlo za posledný rok, vyvolala všeobecný hnev verejnosti, pretože krajinu sužuje chronické sexuálne násilie a vláda nie je schopná chrániť ženy.

Prípad v Západnom Bengálsku je obzvlášť znepokojujúci, pretože znásilnenie údajne schválila obecná rada, zložená z dedinských staršinov. Takéto rady a ich rozhodnutia nemajú v Indii právnu záväznosť, ale vnímajú sa ako zosobnenie vôle miestneho spoločenstva. Ľudia, čo ignorujú tieto rady, riskujú, že budú vylúčení na okraj spoločnosti.

Hromadne znásilnená žena sa v súčasnosti nachádza v nemocnici v okrese Birbhum a podľa lekárov je jej stav vážny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies