Fico je šokovaný vývojom na Ukrajine, vyzýva na dialóg

NETKY.SK • 22 Január 2014, 12:54 • 2 min
Fico je šokovaný vývojom na Ukrajine, vyzýva na dialóg

BRATISLAVA – Premiér Robert Fico je šokovaný vývojom situácie na Ukrajine, smrť niekoľkých demonštrantov po zásahu ozbrojených zložiek v Kyjeve považuje za absolútne neprijateľnú.

slovakia

left justify in out

"Chcem apelovať na všetkých aktérov protestov, aby sa zdržali akéhokoľvek násilia. Rovnako však vyzývam aj ukrajinské orgány a všetkých zainteresovaných, aby rešpektovali právo občanov na zhromažďovanie," vyhlásil Fico na tlačovej besede po rokovaní vlády. Nie silová konfrontácia, ale len dialóg s protestujúcimi a opozíciou vedie podľa premiéra k riešeniu napätej situácie. "Chceme varovať pred takými krokmi, ktoré by znamenali ďalšiu eskaláciu napätia a násilia," dodal Fico.

Počas dnešného zásahu bezpečnostných síl proti demonštrantom prišiel o život jeden človek. Niektoré agentúry hovoria až o dvoch mŕtvych. Ministerstvo vnútra zatiaľ potvrdilo jednu obeť, druhá osoba údajne spadla z plošiny nad vchodom na štadión Dynamo Kyjev. Policajné jednotky prerazili barikády oddeľujúce políciu a demonštrantov tesne po ôsmej hodine ráno SEČ, čo vyvolalo ostré strety s demonštrantami. Po relatívne pokojnej noci sa opäť rozpútalo násilie, na ktoré polícia odpovedá použitím slzotvorného plynu a ohlušujúcich granátov. Korešpondent AFP popísal momentálnu situáciu ako chaotickú. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies