Australian Open: Berdych prvým semifinalistom mužskej dvojhry

NETKY.SK • 21 Január 2014, 08:34 • 2 min
Australian Open: Berdych prvým semifinalistom mužskej dvojhry

MELBOURNE - Český tenista Tomáš Berdych sa prvýkrát v kariére prebojoval do semifinále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne. V úvodnom štvrťfinále si ako nasadená sedmička poradil s trojkou "pavúka" Španielom Davidom Fererrom v štyroch setoch 6:1, 6:4, 2:6 a 6:4.

slovakia

left justify in out

V dueli o postup do finále nastúpi proti víťazovi súboja medzi trojnásobným obhajcom titulu Srbom Novakom Djokovičom a Švajčiarom Stanislasom Wawrinkom. Berdych počas zápasu s Ferrerom ťažil z kvalitného podania i precízneho forhendu, bol trpezlivejší pri dlhých výmenách od základnej čiary. V prvom sete rodák z Valašského Meziřičí na centri v aréne Roda Lavera dominoval. O osude druhého dejstva rozhodol deviaty gem, v ktorom Berdych prelomil podanie vlaňajšieho finalistu Roland Garros. V treťom sete mal Berdych sa stavu 2:2 k dispozícii tri brejkbaly, nevyužil ich však, v ďalšom geme stratil servis a Ferrer si vynútil štvrtý set. V ňom však vďaka brejku v piatom geme slávil úspech dvojnásobný víťaz Davisovho pohára.  

Berdych tak v Melbourne skompletizoval svoju semifinálovú grandslamovú zbierku. "Bol to fyzicky náročný zápas ako každý proti Davidovi Ferrerovi. Od začiatku druhého setu to bolo ako na hojdačke. Veľmi dôležitý bol gem za stavu 2:2 vo štvrtom sete, v ktorom som si podržal servis a v ďalšej hre som súpera brejkol. Môj tréner mi ráno hovoril, že kurt v aréne Roda Lavera je jediný, na ktorom som ešte nikdy nevyhral zápas. Som rád, že po dnešku to už neplatí. Teraz si chcem v prvom rade odpočinúť a načerpať síl na semifinálový duel. Asi by som mal pred jeho začiatkom dať všetkým členom môjho tímu vrátane mojej priateľky Ester modrý pruhovaný dres, ktorý mi dnes priniesol šťastie," povedal v prvom interview s Jimom Courierom priamo na kurte Berdych, ktorý v predchádzajúcich troch rokoch skončil na Australian Open vždy vo štvrťfinále.
      
muži - dvojhra - štvrťfinále
Tomáš Berdych (7-ČR) - David Ferrer (3-Šp.) 6:1, 6:4, 2:6, 6:4



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies