VIDEO Útok na kábulskú reštauráciu si vyžiadal 14 obetí: Boli v nej diplomati a predstaviteľ MMF!

NETKY.SK • 18 Január 2014, 07:38 • 2 min
VIDEO Útok na kábulskú reštauráciu si vyžiadal 14 obetí: Boli v nej diplomati a predstaviteľ MMF!

KÁBUL - Medzi 21 obeťami piatkového samovražedného útoku a streľby v reštaurácii v afganskom Kábule sú aj Američania, Briti, Kanaďania a Rus. Informovali o tom dnes svetové agentúry. K teroristickému činu sa prihlásilo hnutie Taliban.

slovakia

left justify in out

Veliteľ kábulskej polície Mohammad Záhir Záhir uviedol, že pri útoku zahynulo 13 cudzincov a osem Afgancov. Traja útočníci - dvaja strelci a samovražedný atentátnik - takisto neprežili.

Americké veľvyslanectvo v Kábule potvrdilo, že medzi obeťami sú najmenej dvaja americkí občania - súkromné osoby, informovala agentúra Reuters. Podľa nej zahynuli aj dvaja Briti a dvaja Kanaďania.

Hovorca ruského ministerstva zahraničných vecí Alexander Lukaševič oznámil, že pri útoku prišiel o život taktiež ruský občan, ktorý pracoval pre Organizáciu Spojených národov (OSN). Uviedla to agentúra ITAR-TASS.

Medzi obeťami, z ktorých je päť žien, sú aj stály predstaviteľ Medzinárodného menového fondu (MMF) v Afganistane, Libanončan Wábil Abdalláh, ako aj štyria pracovníci OSN, informovala ešte skôr britská spravodajská stanica BBC.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies