Pri Frankfurte sa zrútila stíhačka: Piloti sa stihli katapultovať!

NETKY.SK • 17 Január 2014, 06:39 • 2 min
Pri Frankfurte sa zrútila stíhačka: Piloti sa stihli katapultovať!

BERLÍN - Nemecká stíhačka typu Tornado sa vo štvrtok večer počas cvičného letu zrútila do neobývanej oblasti severne od mesta Frankfurt nad Mohanom. Informoval o tom hovorca nemeckých vzdušných síl, ktorého citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Pilotvi a druhému pilotovi sa pred dopadom lietadla na zem podarilo katapultovať. Pilot pri pristávaní s padákom zavadil o korunu stromu a utrpel povrchové zranenia, druhý pilot vyviazol z nehody bez zranení.

K havárii nevyzbrojeného vojenského stroja došlo vo štvrtok o 21.20 h v neobývanej oblasti neďaleko diaľničného privádzača pri meste Laubach, približne 60 kilometrov severne od Frankfurtu nad Mohanom. Trosky havarovaného lietadla dopadli na diaľnicu, ktorú museli na niekoľko hodín uzavrieť.

Stíhačka patrila k 33. taktickej peruti nemeckých vzdušných síl dislokovanej pri meste Büchel v spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Lietadlo sa zrútilo len niekoľko kilometrov od domovskej základne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies