Počet ľudí bojujúcich za extrémistov stále rastie

NETKY.SK • 16 Január 2014, 17:19 • 2 min
Počet ľudí bojujúcich za extrémistov stále rastie

BRUSEL - Počet Európanov, ktorí odchádzajú bojovať za extrémistické skupiny do moslimských krajín, stále narastá. Potvrdila to stredu eurokomisárka pre vnútorné záležitosti Cecilia Malmströmová.

slovakia

left justify in out

Cieľovými krajinami sú najmä Sýria, Sudán a Somálsko. Malmströmová upozorňuje, že sa tento trend je veľmi nebezpečný najmä vo veci ich návratu do vlasti z "bojových zón" a šírenia extrémistických ideológii. EÚ ho preto musí zastaviť, povedala eurokomisárka, ktorá predstavila aj nový program zameraný na potlačenie tohto problému. Samotné členské krajiny totiž podľa švédskej exministerky pre európske záležitosti tejto veci nevenujú dostatočnú pozornosť.

Podľa decembrových informácií Francúzska sa k sýrskym povstalcom, ktorí bojujú proti prezidentovi Baššárovi al-Asadovi, pridalo 1500 až 2000 mladých Európanov, z toho vyše 400 Francúzov a zhruba 150 Belgičanov. Väčšina tých, ktorí odchádzajú bojovať do Sýrie, hovorí, že chcú bojovať po boku islamistických skupín napojených na al-Kájdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies