Chára bude vlajkonosičom slovenskej výpravy v Soči

NETKY.SK • 16 Január 2014, 11:43 • 2 min
Chára bude vlajkonosičom slovenskej výpravy v Soči

BRATISLAVA - Hokejista Zdeno Chára bude 7. februára vlajkonosičom slovenskej výpravy na slávnostnom otvorení XXII. zimných olympijských hier. Menovanie obrancu Bostonu Bruins schválili členovia Slovenského olympijského výboru na svojom štvrtkovom 46. zasadnutí v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Chára bude po Petrovi Šťastnom (Lillehammer 1994), Róbertovi Petrovickom (Salt Lake City 2002) a Žigmundovi Pálffym (Vancouver 2010) štvrtým hokejistom, ktorý na ceremoniáli ponesie štátnu zástavu SR. Okrem hokejistov boli slovenskými vlajkonosičmi v ére samostatnosti na otváracích ceremoniáloch ZOH aj bežec na lyžiach Ivan Bátory (Nagano 1998) a sánkar Walter Marx ml. (Turín 2006).
"Všetci hráči z NHL budú uvoľnení k 9. februáru, do Soči priletia špeciálom zo zámoria. Zdeno Chára pricestuje do Soči skôr, dostal výnimku od klubu. Je jediným hráčom z NHL, ktorý môže prísť do dejiska Hier skôr. Výnimku nedostali ani Alexander Ovečkin či Sidney Crosby," uviedol prezident Slovenského olympijského výboru František Chmelár. 

Slávnostný sľub za členov slovenskej výpravy zložia 30. januára do rúk prezidenta SR Ivana Gašparoviča na Bratislavskom hrade biatlonistka Anastasia Kuzminová a bežec na lyžiach Martin Bajčičák. 

Prehľad slovenských vlajkonosičov na otváracích ceremoniáloch ZOH: 
Lillehammer 1994: Peter Šťastný (hokej) 
Nagano 1998: Ivan Bátory (beh na lyžiach) 
Salt Lake City 2002: Róbert Petrovický (hokej) 
Turín 2006: Walter Marx ml. (sánkovanie) 
Vancouver 2010: Žigmund Pálffy (hokej) 
Soči 2014: Zdeno Chára (hokej) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies