Požiar v podzemných garážach v Bratislave sa podarilo uhasiť

NETKY.SK • 8 Január 2014, 08:40 • 2 min
Požiar v podzemných garážach v Bratislave sa podarilo uhasiť

BRATISLAVA - Požiar v podzemných garážach na Starorímskej ulici v Bratislave je podľa informácií Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v tejto chvíli už uhasený.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne Prezídia HaZZ Silvie Jančovičovej požiar bol lokalizovaný v utorok (7.1.) okolo 23. hodiny a jeho ďalšie šírenie sa nepredpokladalo. "Neboli hlásené žiadne zranené osoby ani zranenia zasahujúcich hasičov," uviedla.

Požiar nahlásili v utorok krátko po 20. h. "Z doposiaľ nezistených príčin zasiahol podzemné garáže o rozlohe približne 500 metrov štvorcových," konštatovala Jančovičová. Požiar hasilo takmer 40 profesionálnych hasičov zo štyroch bratislavských staníc. Na mieste udalosti bol nasadený aj hasičský sanitný automobil pre potreby zasahujúcich hasičov, prípadne výskyt zranených osôb.

Vzhľadom na náročnosť zásahu bol zriadený riadiaci štáb aj za účasti prezidenta Hasičského a záchranného zboru Alexandra Nejedlého. 

"Priestor garáží bol rozdelený na dva zásahové úseky. Bratislavskí hasiči uhasili šesť vozidiel a zabezpečili odvetrávanie podzemných priestorov prostredníctvom hasičskej techniky. Na základe rozhodnutia náčelníka riadiaceho štábu bol na miesto udalosti povolaný statik," pokračovala Jančovičová. 

Situáciu na mieste požiaru riešil aj Policajný zbor. "Krátko pred 20.30 h sme prijali oznámenie o požiari podzemných garáží v trojpodlažnej budove na Starorímskej ulici v Rusovciach. Oznámenie sme ihneď preverili, hliadky vyslané na Starorímsku ulicu hodnovernosť informácie potvrdili," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová. "Požiar si vyžiadal evakuáciu obyvateľov budovy, v ktorej podzemí požiar vznikol," dodala s tým, že splodín sa nadýchala jedna zo zasahujúcich policajtiek. Tú ošetrili pracovníci rýchlej zdravotníckej pomoci.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies