Janukovyč varoval zahraničie pred zasahovaním do vnútorných záležitostí Ukrajiny

NETKY.SK • 19 December 2013, 12:52 • 2 min
Janukovyč varoval zahraničie pred zasahovaním do vnútorných záležitostí Ukrajiny

KYJEV - Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč varoval dnes zahraničné štáty pred miešaním sa do vnútorných záležitostí svojej krajiny.

slovakia

left justify in out

Odsúdil pritom pokusy ľudí zo zahraničia, ktorí prichádzajú na Ukrajinu, aby jej obyvateľov "učili, ako majú žiť". Podľa agentúry Reuters išlo o nepriamu kritiku západných politikov, ktorí počas protestov v Kyjeve navštevovali tábory demonštrantov. "Je veľmi dôležité, aby ostatné krajiny nezasahovali do našich vnútorných záležitostí, aby sa nedomnievali, že sú tu pánmi oni. Som kategoricky proti tomu, aby sem niekto prišiel a učil nás, ako máme žiť," povedal ukrajinský prezident v televíznom prejave. Janukovyč tiež kritizoval ukrajinskú opozíciu za jej "revolučné" kroky a pripomenul jej, že voľby v krajine sú už za dverami, píše Reuters. Ukrajinský prezident vyhlásil, že sa v roku 2015 nebude uchádzať o opätovné zvolenie do funkcie v prípade, že bude jeho podpora nízka.  
Zároveň dodal, že ruská finančná pomoc Ukrajine nie je zameraná proti európskej integrácii krajiny. "Nie sú rozpory v kurze Ukrajiny smerom k akejkoľvek (európskej) integrácii," podotkol s tým, že Ukrajina by si mala zachovať dobré ekonomické vzťahy so všetkými svojimi strategickými partnermi vrátane EÚ i Ruska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies