Vláda odštartovala plán obnovy po tajfúne

NETKY.SK • 18 December 2013, 11:32 • 2 min
Vláda odštartovala plán obnovy po tajfúne

MANILA - Filipínska vláda v stredu odštartovala štvorročný plán obnovy oblastí, ktoré zdevastoval supertajfún Haiyan, v sume 8,17 miliárd dolárov. Prezident Benigno Aquino opäť požiadal medzinárodné spoločenstvo a súkromný sektor o pomoc pri obnove stoviek miest a obcí.

slovakia

left justify in out

"Každý dolár pomoci využijeme tým najefektívnejším spôsobom," povedal zhromaždeniu zahraničných diplomatov v Manile. Haiyan napáchal podľa prezidenta škody v hodnote skoro 13 miliárd dolárov. Aquino poďakoval všetkým za pomoc obetiam tejto prírodnej katastrofy, zdôraznil však, že obrovské množstvo práce treba ešte len vykonať. Prioritou na budúci rok bude obnova domov a infraštruktúry ako aj výstavba dočasných príbytkov. Potravinová pomoc bude nevyhnutná najmenej do marca budúceho roku, dodal.

Tajfún sprevádzaný mimoriadne silným vetrom a niekoľkometrovým prílivom zasiahol 8. novembra strednú časť Filipín a zabil skoro 8000 ľudí. Búrka zničila asi milión domov a zanechala štyri milióny ľudí bez strechy nad hlavou. Odstraňovanie následkov bude osobne riadiť prezident Aquino.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies