Rusnokov kabinet zadal viac zákaziek bez súťaže než Nečasova vláda

NETKY.SK • 17 December 2013, 13:42 • 2 min
Rusnokov kabinet zadal viac zákaziek bez súťaže než Nečasova vláda

PRAHA - Česká vláda premiéra Jiřího Rusnoka zadala od septembra šesťkrát viac verejných zákaziek bez výberového konania, než za rovnaké obdobie stihol predchádzajúci kabinet Petra Nečasa, oznámil dnes server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

"Od septembra (Rusnokovi) ministri takto zadali alebo sa chystajú zadať celkovo 78 nadlimitných zákaziek v hodnote 2,854 miliardy korún," upozornilo občianske združenie Oživenie.  Členovia Nečasovej vlády pritom v rovnakom období roku 2012 zadali bez súťaže 18 nadlimitných objednávok v hodnote 450 miliónov korún.

Niekoľkonásobný nárast takýchto neštandardných zákaziek je podľa aktivistov alarmujúci vzhľadom na to, že ich zadala vláda v demisii, ktorá ani nezískala dôveru parlamentných strán. "Ponúka sa otázka, či je to skutočne nevyhnutné, alebo či tu hrajú úlohu skryté úmysly vyťažiť čo najviac z dočasných ministerských postov," uviedol zástupca Oživenia Martin Kameník. 

Oživenie spolu s ďalším občianskych združením Otvorená spoločnosť preto vyzvalo vládu, aby začala zverejňovať na internete informácie o plánovaných objednávkach, ktoré mieni zadať bez verejnej súťaže.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies