Rusko je ochotné poskytnúť Ukrajine úver

NETKY.SK • 16 December 2013, 09:30 • 2 min
Rusko je ochotné poskytnúť Ukrajine úver

MOSKVA - Rusko môže poskytnúť Ukrajine úver, ak oň Kyjev požiada, citovala agentúra Interfax Andreja Belousova, poradcu ruského prezidenta Vladimira Putina. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Ukrajina sa v súčasnosti nachádza v takej situácii, že bez úverov z jednej alebo druhej strany prosto nedokáže zachovať hospodársku stabilitu," uviedol Belousov. "Nevylučujem, že v prípade žiadosti, by mohol byť poskytnutý úver."

Ukrajina hľadá finančnú pomoc, ktorá by jej na budúci rok pomohla zaplátať dieru vo financovaní vo výške 17 miliárd USD (12,38 miliardy eur), čo predstavuje takmer hodnotu vyčerpaných devízových rezerv ukrajinskej centrálnej banky.

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč, proti ktorému sa zdvihla vlna demonštrácií po tom, čo sa v novembri rozhodol nepodpísať zmluvu o voľnom obchode s Európskou úniou, v utorok (17. 12.) navštívi Moskvu. Belousov uviedol, že počas návštevy sa možno bude hovoriť aj o úvere.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies