Demonštrácie počas ZOH v Soči sa budú môcť konať len v špeciálnych zónach

NETKY.SK • 10 December 2013, 18:53 • 2 min
Demonštrácie počas ZOH v Soči sa budú môcť konať len v špeciálnych zónach

LAUSANNE - Organizačný výbor budúcoročných ZOH v Soči sa rozhodol vyčleniť pre demonštrantov špeciálne zóny, kde budú môcť vyjadriť svoj názor na akúkoľvek problematiku. V utorok to oznámil Medzinárodný olympijský výbor (MOV).

slovakia

left justify in out

"Privítali sme rozhodnutie organizačného výboru, že v Soči budú protestné zóny, ktoré sú určené ľuďom demonštrujúcim proti čomukoľvek," citovala agentúra Reuters prezidenta MOV Thomasa Bacha.

Ruská vláda ešte v piatok rozhodla, že nebude brániť protestným skupinám v politických demonštráciách ZOH. Federálna bezpečnostná služba (FSB) zmenila dekrét vydaný prezidentom Vladimirom Putinom, ktorý zakazoval podobné demonštrácie v čiernomorskom letovisku z bezpečnostných dôvodov. Opatrenie bolo terčom kritiky najmä zo strany aktivistov bojujúcich za práva gejov a lesbičiek, ktorí chceli v Soči demonštrovať na protest proti nedávno schválenej legislatíve zakazujúcej propagáciu homosexuality.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies