Vonnová chce vynechať preteky SP v St. Moritzi, prioritou Soči

NETKY.SK • 10 December 2013, 14:54 • 2 min
Vonnová chce vynechať preteky SP v St. Moritzi, prioritou Soči

BERLÍN - Americká lyžiarka Lindsey Vonnová opakovane zdôraznila, že zrejme vynechá nadchádzajúce preteky Svetového pohára preto, aby sa napriek natrhnutým vonkajším kolenným väzom mohla zúčastniť na ZOH 2014 v Soči (7.-23. februára 2014). Informovala agentúra dpa.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročná olympijská víťazka v zjazde odložila operáciu pravého kolena. Pred tromi týždňami počas tréningu v Copper Mountain si natrhla väzy v kolene, pričom rovnaké koleno si poranila začiatkom februára na MS v Schladmingu. Tam si pretrhla krížny i postranný väz a zlomila hlavicu holennej kosti. Cez víkend sa snažila o návrat v Lake Louise, kde skončila na 41. a 11. mieste v zjazde a piata v super-G.

"Pozerám sa dopredu a pred očami mám Soči. Lyžujem s natrhnutými krížnymi väzmi. Teraz musím vymyslieť nejaký chytrý plán, aby som sa mohla sústrediť na olympiádu v Soči. Ešte sa poradím s členmi realizačného tímu, aby sme urobili správne rozhodnutie v prípade nadchádzajúcich pretekov," povedal Vonnová.

Svetový pohár sa cez víkend vráti do Európy, ženy budú mať preteky vo švajčiarskom stredisku St. Moritz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies