Pečovský verí, že na jar MŠK ukáže svoju pravú tvár

NETKY.SK • 9 December 2013, 13:24 • 2 min
Pečovský verí, že na jar MŠK ukáže svoju pravú tvár

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina, so šiestimi majstrovskými titulmi druhý najúspešnejší klub v novodobej ére samostatnej SR (viac trofejí má iba Slovan Bratislava - sedem, pozn.), v tejto corgoňligovej sezóne zatiaľ nerobia radosť svojim priaznivcom.

slovakia

left justify in out

Už 7. miesto v uplynulom ročníku 2012/2013 bolo pre vtedajšieho úradujúceho slovenského šampióna veľkým sklamaním, nedávno skončená jesenná časť však znamenala ďalší pokles. Žilinčania prezimujú až na 10. mieste tabuľky, na čo neboli zvyknutí pod Dubňom. Hráči MŠK získali v 19 kolách iba 21 bodov (bilancia 5 - 6 - 8, skóre 27:29), čo je presne o polovicu menej, ako má líder klasifikácie a úradujúci šampión ŠK Slovan Bratislava. Za Žilinou sú v klasifikácii s desaťbodovým mankom už iba Nitra a Dunajská Streda.

"Za nami sú len dve mužstvá, to je na tom všetkom najsmutnejšie. Všetci ostatní sa nám vzdialili. Do tejto situácie sme sa však dostali sami. Už minulosezónna jar niečo naznačila, no všetci sme verili, že príchod nového trénera Guľu a viaceré hráčske zmeny nám pomôžu dostať klub vyššie. Začiatok ročníka nebol až taký zlý, ale postupom času a s pribúdajúcimi zápasmi nám utekalo pomedzi prsty viac a viac bodov. Nehrali sme zle, trpeli sme však na nepremieňanie šancí,“ citoval portál corgonliga.sk slová jedného z najskúsenejších žilinských hráčov Viktora Pečovského (nar. 24. 5. 1983). 

Spomenutý slovenský reprezentant bol veku 30 rokov pri neúčasti zraneného 39-ročného veterána Vladimíra Leitnera najstarším žilinským futbalistom. "Vždy som sa bál, že budem v kabíne najstarší. Mladí chlapci sú šikovní, mnohí z nich sú mládežníckymi reprezentantmi Slovenska. V niektorých zápasoch nám možno chýbali práve skúsenosti, tie však získajú futbalisti jedine tak, že budú pravidelne dostávať šancu. Mladíci potrebujú čas, aby sa dostatočne adaptovali. Verím, že toto mužstvo má na to, aby na jar ukázalo svoju pravú tvár," zdôraznil defenzívny stredopoliar MŠK. 

Po katastrofálnej prvej polovici sezóny 2013/2014 pod Dubňom vedia, že na nich čaká náročná jar. V Žiline sa však chcú posunúť jednoznačne vyššie v tabuľke. "Prišiel som v lete 2011 do Žiliny s tým, že som chcel hrať v mužstve, ktoré každý rok bojuje o špicu tabuľky. Momentálne je klub úplne niekde inde. Je len na nás hráčoch, aby sme ho dostali opäť tam, kam patrí. Najdôležitejšie bude odmakať zimnú prípravu a potom na ihrisku v jarných zápasoch ukázať, že to k niečomu viedlo," dodal rodák z Brezna Viktor Pečovský, ktorý si pred príchodom do Žiliny dlhých 11 rokov obliekal dres Dukly Banská Bystrica. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies