V stíhacích pretekoch 2. kola SP žien Kuzminová na 16. mieste

NETKY.SK • 8 December 2013, 13:27 • 2 min
V stíhacích pretekoch 2. kola SP žien Kuzminová na 16. mieste

HOCHFILZEN - Najmä u Kuzminovej bola strelecká bilancia nepríjemná, keď bežecky bola od nej rýchlejšia len Bieloruska Domračevová.

slovakia

left justify in out

Druhé kolo Svetového pohára v biatlone uzavreli v rakúskom Hochfilzene stíhacie preteky. Na 10 km trati žien dominovala Nórka Synnoeve Solemdalová, druhú Ukrajinku Juliju Džymovú zdolala o 11,5 sekundy, tretiu Poľku Krystynu Palkovú o 15,1 sekundy.

Dve Slovenky na štarte sa výraznejšie neprerazili, 16-ta skončila Anastasia Kuzminová (+1:17,5), 31. dobehla Jana Gereková (+2:29,4). V priebežnom hodnotení SP vedie aj naďalej Češka Soukalová.

V Hochfilzene sa stíhačka bežala prvýkrát v sezóne, keďže predtým v Östersunde sa zrušila v dôsledku nepriazne počasia. Najvýhodnejšie pozície na štarte si predurčili po výsledkoch v šprinte Švajčiarka Selina Gasparinová, Češka Vítková +1 s a Ruska Starychová +2. Aj dvojica slovenských žien nebola bez šancí, s trinástkou vybehla Anastasia Kuzminová (+41 s) a s číslom 21 Jana Gereková (+54). Počasie tentoraz prialo, nesnežilo, nefúkalo, čo však nevylučovalo, že sa zamieša výrazne s poradím.

Vítková a Gasparinová ťahali biatlonistky na čele aj po prvej streľe ležmo, tretí výstrel však nevyšiel Kuzminovej a čo získala bežecky na prvom okruhu, to stratila na trestnom. Gereková ju preskočila, bežala 14-ta, Kuzminová 17-ta. Po druhej ležke sa vedúca dvojička nezmenila a zvýraznila náskok po tom, čo priebežne tretia Nórka Bergerová minula až tri terče. Kuzminová si zopakovala bilanciu, tentoraz nevyčiernila štvrtý terč, Gereková piaty.

V druhej polovici pretekov so stojkovou streľbou už nastala výrazná zmena. Chýb sa dopustili dvakrát S. Gasparinová a raz Vítková, na čelo postúpila Nórka Solemdalová. Slovenky zastrieľali zhodne s jedným omylom, Kuzminová na treťom a Gereková na druhom terči a zaváhanie mnohých z konkurencie nevyužili.

Záverečná streľba stojmo bola v znamení perfektného výkonu 24-ročnej Solemdalovej a náskok 13,3 s pred Ukrajinkou Džymovou si už nenechala vziať. Zaujímavosťou bolo, že zvíťazila druhýkrát v kariére, keď premiérovo prerazila vlani taktiež v Hochfilzene v stíhačke. Posledná streľba nevyšla s dvoma nevyčistenými terčami Kuzminovej i Gerekovej, Nasťa netrafila druhý i štvrtý terč, Jana tretí a piaty a zostali definitívne bez šance na prienik do top desiatky. Najmä u Kuzminovej bola strelecká bilancia nepríjemná, keď bežecky bola od nej rýchlejšia len Bieloruska Domračevová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies