Mandela naučil odpúšťať aj Muhammada Aliho

NETKY.SK • 6 December 2013, 10:24 • 2 min
Mandela naučil odpúšťať aj Muhammada Aliho

LOUISVILLE - Spájala ich boxerská minulosť a z nej vyplývajúca vytrvalosť v tom, čomu zasvätili svoje životy. Nelson Mandela boju proti útlaku, Muhammad Ali v ringu a po skončení kariéry v zápase s Parkinsonovou chorobou. Americká boxerská legenda nemôže chýbať medzi tými, čo trúchlia nad štvrtkovým odchodom bývalého juhoafrického prezidenta.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Zo všetkého najviac si o pánovi Mandelovi budem pamätať, že to bol muž, ktorého srdce, duša a duch nikdy nepodľahli rasovej a ekonomickej nespravodlivosti, nezlomili ich kovové mreže ani bremeno nenávisti či odplaty. Naučil nás všetkých odpúšťať," tlmočilo Aliho slová jeho centrum v rodnom Louisville. 

Dvaja veľkí muži si osobne podali ruky dvakrát. Z prvého stretnutia z Juhoafrickej republiky pochádza fotografia, na ktorej Mandelova zaťatá ľavačka mieri na Aliho líce ako v skutočnom boxerskom súboji. 

"Mandela bol bývalý boxer, takže medzi oboma ihneď zavládla veľmi priateľská nálada. Ihneď si padli do oka," spomína Ronald DiNicola, ktorý vtedy Aliho sprevádzal. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies