NHL: Nováčikom mesiaca opäť Čech, tentokrát brankár Mazanec

NETKY.SK • 4 December 2013, 09:28 • 2 min
NHL: Nováčikom mesiaca opäť Čech, tentokrát brankár Mazanec

NEW YORK - Český brankár Marek Mazanec z tímu Nashville Predators sa stal nováčikom mesiaca november v zámorskej hokejovej NHL. Toto ocenenie v októbri získal jeho krajan Tomáš Hertl zo San Jose.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdvaročný gólman sa vo svojom premiérovom ročníku v NHL predstavil v jedenástich novembrových dueloch, zaznamenal v nich päť víťazstiev, dvakrát neinkasoval ani jeden gól. Jeden z hlavných strojcov minulosezónneho úspešného ťaženia Plzne v českej extralige inkasoval priemerne 2 góly na jeden duel pri úspešnosti zásahov 93,2 %. Mazanec pritom v októbri nedostal šancu ani raz. Český gólman v prestížnom vyhodnotení zdolal útočníkov Chrisa Kreider z NY Rangers, svojho krajana Tomáša Hertla zo San Jose, Tylera Toffoliho z LA Kings, Nathana MacKinnona z Colorada či Toreyho Kruga z Bostonu. Informuje o tom server nhl.com.

Mazanec debutoval v NHL 8. novembra v zápase proti Winnipegu, prvé víťazstvo zaznamenal o osem dní neskôr v súboji proti obhajcovi Stanleyho pohára z Chicaga. Ani jeden gól neinkasoval v dueloch proti Detroitu a Columbusu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies