Okolo Víťazného oblúka sa pôjde aj na Tour de France 2014

NETKY.SK • 3 December 2013, 15:34 • 2 min
Okolo Víťazného oblúka sa pôjde aj na Tour de France 2014

PARÍŽ - Jazda okolo Víťazného oblúka na Elyzejských poliach nezostane výsadou jubilejného stého ročníka cyklistickej Tour de France. Parížska polícia sa nechala obmäkčiť a povolila organizátorom vytýčiť rovnakú trasu záverečnej etapy aj budúci rok. Elyzejské polia dávajú tradičnú bodku za Tour de France od roku 1975, ale až tento rok pelotón krúžil vo večerných hodinách aj okolo Víťazného oblúka, dovtedy sa obracal už pred ním.

slovakia

left justify in out

"Policajný komisár súhlasil s tým, aby trasa bola totožná s ročníkom 2013. Je to výsledok nesmierneho úspechu tohtoročného záveru pretekov. Aj nám ide o to, aby sa zviditeľnili významné pamätihodnosti mesta," povedal asistent riaditeľa pretekov Pierre-Yves Thouault.

Jedna zmena ale predsa len nastane. Cesta na "elyzejský" okruh nebude viesť cez most Pont du Carrousel priamo pred múzeom Louvre, ponad Seinu prejdú cyklisti po Moste Alexandra III. z nábrežia Rive Gauche na Rive Droite.

Posledná etapa Tour de France 2014 bude finišovať skôr ako tento rok, víťaz by mal byť známy o 19.30 h miestneho času.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies